DERBI PREPUN UZBUĐENJA: Zvezda se ispromašivala, Partizan nosi bod sa Marakane! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana remizirali su 2:2 u 172. večitom derbiju. Meč 24. kola Superlige Srbije bio je veoma interesantan. Uzbuđenja nije manjkalo a domaćin bio bolji rival. Nisu iskoristili pregršt šansi koje su imali, pa i nakon isključenja igrača crno-belih.

Prvu šansu imao je Endiaje u 4. minutu. Odbranio mu je Jovanović. Zvezda je od starta krenula agresivno i sa loptom u svojim nogama. Pre toga je duel kratko prekidan zbog pirotehnike. Stamenić u 7. minutu bio neprecizan, ali i napadač iz Senegala minut kasnije.

Partizan je prvu priliku imao u 14. minutu. Glazer je šut kapitena Markovića skrenuo u korner.

Potom su crveno-beli propustili još jednu odličnu priliku. Rodić je ubacio, ali Bukari se nije snašao u 16. minutu meča.

U 22. minutu, prvi na meču požuteo je Aldo Kalulu. Dragoviću se šest minuta kasnije ukazivala pomoć kada je Saldanja pao preko njega.On je zamenjen a ušao je Naser Điga.

Zvezda je potom, u 38. minutu pogodila stativu. Marković je izblokirao udarac Ivanića koji je pogodio okvir gola.

Četiri minuta kasnije, Šerifu Endiajeu je poništen gol zbog ofsajda u 42. minutu. Baš kao u prošlom derbiju, kada su Jovanu Mijatoviću poništavani golovi u Humskoj.

Crveno-beli ipak stižu do vođstva pred poluvreme. Inicijativu ekipe Vladana Milojevića je u 44. minutu krunisao Uroš Spajić nakon prethodnog niza promašaja svojih saigrača. Iskoristio je odbitak i smestio loptu pod prečku Jovanovića.

Nije se tu završilo, finiš prvog dela upotpunio je izjednačujući gol crno-belih. U nadoknadi je pogodio najbolji strelac tima Mateuš Saldanja. Tim rezultatom otišlo se na odmor.

Drugo poluvreme počelo je odlično po goste koji stižu do potpunog preokreta u 49. minutu. Za 1:2 pogodio je Kalulu nakon kontra napada. Pre tog gola je Natho imao šansu odmah na startu drugog dela.

Potom se Bukari još jednom našao u prilici, ali je promašio u 54. minutu. Defanzivac Partizana je skinuo loptu sa gol linije.

Crveno-beli su kasnije stigli do izjednačenja. U 66. minutu se Šerif Endiaje upisao u strelce na dodavanje Hvanga nakon kornera.

Nakon tog gola, u 74. minutu je Partizan ostao sa igračem manje. Rezervista Ksander Severina je za 11 minuta u igri dobio dva žuta kartona.

https://www.youtube.com/watch?v=Dj-BTlzr1iU

U 78. minutu je to mogao da iskoristi Bukari, ali je pogodio prečku. Tri minuta kasnije je promašio Điga, a Jovanović mu odbranio udarac. Onda je i Endiaje mogao da bude junak meča, ali je iz izgledne pozicije pogodio prečku.

Zvezda je nastavila da atakuje pa je u 90. minutu udarac Endiajea izblokiran. Sudija utakmicu produžio za osam minuta. Skor se nije menjao. Nakon ovog meča, razlika na vrhu tabele je i dalje +1 u odnosu na Partizan.

Zvezda naredne nedelje gostuje u Nišu. Partizan čeka Napredak.

Zvezda – Partizan 2:2 (1:1)

Spajić 44′, Endiaje 67′ – Saldanja 45+2′, Kalulu 49′

Crvena zvezda: Glazer, Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić, Stamenić (od 56′ Mimović), Kanga (od 56′ Olainka), Hvang, Bukari, Ivanić (od 76′ Katai), Endiaje

Partizan: Jovanović, Stojković, Marković, Kovačević, Antić, Ovusu, Zahid (od 53′ Kastiljo), Kalulu, Natho (od 63′ Severina), Goh, Saldanja (od 63′ Baždar)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DEFINITIVNO PRELOMIO: Stojaković pronašao gde će nastaviti razvoj!

Mladi košarkaš Andrej Stojaković, sin čuvenog reprezentativca Predraga promenio je koledž ove godine. Odustao je od igranja za Stenford. Dovodio se...

POVEZANE OBJAVE