Real bio blizu novog poraza, petorica igrača imala isti broj poena (VIDEO)

Real Madrid je lider na tabeli i u Evroligi i u domaćoj ACB ligi, međutim u poslednje vreme doživljava sve više poraza.

Na poslednje dve utakmice u Evroligi je doživeo poraze na domaćem terenu od Panatinaikosa i Fenerbahčea, a sada umalo nije poražen po četvrti put i u španskoj ligi.

Kraljevski klub je bio blizu da ponovo izgubi na domaćem terenu, pošto je u veoma neizvesnom meču savladao Tenerife sa 80-78.

Timovi su se tokom čitavog meča smenjivali u prednosti koja ni u jednom momentu nije postala dvocifrena. Tome je najbliži bio tim Ćusa Matea koji je u poslednjoj deonici poveo sa +9, ali su gosti uspeli daneutrališu razliku i čak dođu do preokreta. Ipak, u neizvesnoj završnici Real je sačuvao Vizink centar od poraza.

Zanimljivo da je Real imao petoricu košarkaša sa dvocifrenim učinkom, ali da su svi upisali po tačno 10 poena. To su učinili Mario Hezonja, Džanan Musa, Fabijen Kozer, Viktor Poarije i Edi Tavares, koji je zabeležio dabl-dabl jer je upisao i isto toliko skokova.

U redovima poraženog tima Kajl Gaj je postigao 14 poena, a južnoamerički dvojac Bruno Fitipaldo – Marselinjo Uertas po 12.

Real je na učinku od 21 pobede i 3 poraza, i ima samo pobedu više od drugoplasirane Unikahe, dok je Tenerife sedmi na tabeli sa učinkom 14/10.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK FINALA ABA LIGE: Zvezda demonstrirala silu protiv Mege

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su kao domaćini savladali Megu sa 103-73, u prvoj utakmici polufinala regionalne ABA lige. Zvezda...

POVEZANE OBJAVE