Mega savladala Cibonu u neizvesnoj završnici

Košarkaši Mege savladali su u Hali sportova “Ranko Žeravica” Cibonu sa 80-76, u poslednjoj utakmici 22. kola regionalne ABA lige.

Mega je imala +8 u prvoj četvrtini, ali je na kraju iste prednost bila samo 20-17, a tokom čitave druge deonice ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi na poluvremenu domaćin vodio sa 40-38.

Mega je posle nešto manje od sedam minuta igre u trećem delu utakmice stekla i prvu dvocifrenu prednost posle zakucavanja Filipa Jovića, a kasnije je vodila i sa +12.

Međutim, prednost nije sačuvana i hrvatski predstavnik je u poslednjem periodu trojkom Prolete potpuno preokrenuo i poveo sa 69-67. Ipak, na nešto više od tri minuta do kraja Miljenović je povratio prednost na stranu tima trenera Baraća, koja je do kraja sačuvana, a sve dileme otklonio je upravo mladi plej kada je na 6 sekundi do kraja realizovao oba slobodna bacanja.

Najefikasniji u pobedi bio je Nikola Đurišić sa 19 poena, uz 5 skokova i 3 asistencije. Uroš Plavšić je upisao 13 poena i 8 skokova, a Andrija Jelavić je imao dabl-dabl sa 12 poena i 13 skokova, uz 3 završna dodavanja.

U poraženoj ekipi Jakov Mustapić bio je ubedljivo najefiakasniji sa 28 poena, a ujedno je bio i jedini sa dvocifrenim učinkom.

Srpski košarkaš Aleksandar Aranitović je za poraženi tim zabeležio 8 poena, 7 skokova i 5 završnih dodavanja.

Mega je sada šesta na tabeli sa 12 pobeda i 10 poraza, dok je Cibona na 10. poziciji sa učinkom 8/14.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mijailović potvrdio: Željko ostaje u Partizanu!

Na konferenciji za medije u "Kraun plazi" potvrđeno je predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović je istakao da Željko...

POVEZANE OBJAVE