TEŠKA POBEDA CRNO-BELIH: Smailagić izvukao Partizan u Čačku

Košarkaši Partizana su slavili na gostovanju u Čačku protiv Borca 77:84 pošto su u poslednjih 2 minuta napravili seriju 15:4.

Partizan je bolje otvorio meč i vrlo rano je imao 4:12. Ipak, Borac je ušao dobro motivisan u ovaj meč ii nije dozvolio da ga rana prednost favorita poljulja. Uspeli su Čačani da okrenu na krilima Danila Tasića,a posle 10 minuta je bilo 26:26.

U drugom peridu se igralo koš za koš većim delom, a onda je Partizan u finišu napravio seriju 12:1 pošto je u seriju poena ušao Danilo Anđušić, pa se na poluvreme otišlo sa 41:39 za crno-bele.

Borac je mnogo bolje otvorio treću četvrtinu, a Partizan preko 3 minuta nije postigao koš. Borac je stigao na minus 1 na 3 minuta pre kraja četvrtine i nije iskoristio nekoliko prilika da opet dođe do vođstva. Uroš Trifunović je sa vezanih 5 poena odbio napad domaćina , a na odmor pred odlučujućih 10 minuta se otišlo sa 57:61 za Beograđane.

Početak četvrte četvrtine je bio vrlo sadržajan pošto je za 30 sekundi efektivne igre za Partizan svirana nesportska lična greška Uskokoviću, a onda i obostrana tehnička Ledeju i opet Uskokoviću pa je plej Borca isključen sa utakmice.

Tu su crno-beli napravili 8 poena prednosti, ali opet je Borac odreagovao dobro i saspustio ubrzo na 3 poena minusa, a ubrzo posle trojke Čarapića Borac je i izjednačio. Partizan se ozbiljno mučio u napadu i nije mogao da “kupi” koš, a Borac je 3:45 pre kraja dođao i do vođstva posle prodora sjajnog Čarapića, a potom i do plus 4 pošto je ponovo kapiten Borca bio nerešiva enigma za odbranu Partizana.

Crno-beli su posle tajm-auta postigli trojku preko Smailagića, a onda je centar i odličnom reakcijom u odbrani omogućio gostima da dođu do novog vođstva na 2:20 do kraja.

Stegao je Partizan odbranu, odbio je tri napada Borca, a onda Zek Ledej postiže trojku na 1:20 pre kraja i Partizan dolazi do 4 poena viška.

Borac više nije imao snage da dođe do poena, a tačku na meč stavlja Alen Smailagić trojkom za 73:80 na 40 sekundi pre kraja i tako postao heroj ove pobede. Konačnih 77:84.

Kod Partizana najefikasniji su bili Ledej sa 18 poena, Avramović 16 poena, Trifunović je ubacio 14. Smailagić je ubacio 8, od toga 6 u poslednjih 2 minuta.

Kod Borca Tasić 17, Birts 16.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević nakon remija: Evo šta je izjavio trener Zvezde

Fudbaleri Vojvodine i Zvezde odigrali su nerešeno u Novom Sadu u okviru 32. kola Superlige Srbije, a rezultat...

POVEZANE OBJAVE