Pešić otkrio detalje razgovora sa Jokićem pred Svetsko prvenstvo

Košarkaška reprezentacija Srbije u septembru se okitila srebrnom medaljom na Svetskom prvenstvu u Manili, gde je u finalu poražena od Nemačke.

Ovaj uspeh je postignut u kontekstu kada nas košarkaška javnost nije svrstavala među najveće favorite, zbog izostanka velikog broja igrača, a pre svih Nikole Jokića, koji je malo pre toga doveo Denver Nagetse do istorijske prve titule u NBA ligi, kao MVP finalne serije.

Selektor Svetislav Pešić je u emisiji “Sportlight” detaljno govorio o toku razgovora sa najboljim košarkašem sveta pred početak priprema za Mundobasket.

Moram da ti kažem, Nikola je bio do zadnjeg momenta. Ja sam njemu rekao, ja sam obavio razgovore sa svim igračima, hajde ti malo dođi kasnije, hajde ti malo se odmori. I kada smo ga doveli do kraja u neku dilemu, on je rekao: Ne, mene bi sada bilo sramota da ja tamo dođem kao neki veliki Jokić, kao neki MVP, i da ja sada tamo dođem zadnji ili predzadnji, ja to neću. Ja hoću ili igram i dolazim prvi dan, kao što je to bilo pred Evropsko prvenstvo prethodno, prvi dan i prvi na treningu, zadnji iz dvorane i još individualni rad. Znači dolazim i sve ostalo što ja imam u privatnom životu, to nisu prioriteti. Prioritet je reprezentacija, prioritet su moji drugari i košarka.” E, to rade najbolji. I zato su najbolji. To je to, objasnio je Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Dončić nosio Dalas, ispao prošlogodišnji vicešampion! (VIDEO)

Sinoć su se u NBA ligi odigrala dva plej-of susreta. Dalas je stigao nadomak polufinala zapada i meča protiv Oklahome....

POVEZANE OBJAVE