SMS i Mitrović kreirali istoriju: Al-Hilal se plasirao u polufinale Lige šampiona i upisao se u anale (VIDEO)

Fudbaleri Al-Hilala plasirali su se večeras u polufinale azijske Lige šampiona, pošto su i u revanšu – kao i u prvom duelu – savladali Al Itihad sa 2-0, ovog puta na gostujućem terenu.

Oba gola postignuta su u drugom poluvremenu, a zajedničko im je da su se u ulozi asistenta nalazili srpski reprezentativci. Na taj način su iskreirali istoriju, pošto će Al Hilal biti upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao tim sa najviše uzastopnih pobeda ikada. Ovo je bila 28. uzastopna pobeda Al-Hilala u svim takmičenjima.

Poveli su gosti u 61. minutu, kada je Sergej Milinković-Savić asistirao Jasiru Al Šaraniju za gol, što je već bila prednost za koju je teško neko mogao poverovati da je dostižna za Al-Itihad, nakon 2-0 iz prve utakmice.

Kada više odavno nije bilo nade za domaće, Aleksandar Mitrović je dubinskom loptom proigrao Malkoma, koji je u 5. minutu zaustavnog vremena postavio konačan rezultat.

Protivnik Al-Hilala u polufinalu biće Al-Ain, koji je izbacio njihovog velikog rivala Al-Nasr, za koji igra Kristijano Ronaldo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević nakon remija: Evo šta je izjavio trener Zvezde

Fudbaleri Vojvodine i Zvezde odigrali su nerešeno u Novom Sadu u okviru 32. kola Superlige Srbije, a rezultat...

POVEZANE OBJAVE