BEZ POBEDE NAKON DERBIJA: Partizan će žaliti za promašajima, Napretku sva tri boda u Humskoj!

Fudbaleri Partizana poraženi su od Napretka 1:0 u 25. kolu Superlige Srbije. Po kišovitom vremenu u Beogradu, stvorili su veliki broj šansi koje nisu realizovali. Ponajviše Samed Baždar, u odsustvu prvog napadača Mateuša Saldanje.

Za prvih 10 minuta igre je Partizan imao dva šuta, i to oba u okvir gostiju. Baždar je šutirao u nizu. U 21.minutu, Ljubomirac je faulirao Svetozara Markovića. Napredak potom imao seriju napada.

Jovanović je u 26. minutu spasao crno-bele odbranom. Napredak je pritisak krunisao pogotkom. Gosti su poveli 1:0 u 33. minutu golom Andrije Majdevca. Marković ga nije dobro zatvorio i dopustio mu da se okrene.

Potom je prvi žuti karton na meču dobio Blagojević kod gostiju. Gol Majdevca, bio je jedini posle prvih 45. minuta duela.

Za 15 minuta nastavka, oba tima su imala po šut van okvira gola. Crno-beli ubedljivu inicijativu u želji da stignu do izjednačenja. Baždar je u 56. minutu propustio najbolju priliku kada je pogodio stativu.

Potom su se ređali promašaji, Zahid je pogodio prečku, a

Napadaču crno-belih je golman Savić zaustavio šut glavom.

Povredio se i Svetozar Marković, koji je krvario nakon dobijenog udarca u nos. U 69. minutu je sudija gledao VAR, ali nije dosudio penal za Partizan. Baždaru se baš nije dalo, u 74. minutu šutirao je pored gola levom nogom. I u nadoknadu se ušlo sa 0:1 iz 33. minuta.

Sudija je meč produžio za šest minuta. Nije se rezultat menjao, pa je Andrija Majdevac doneo važnu pobedu Napretku.

Ako večeras pobede Radnički iz Niša, fudbaleri Crvene zvezde će tako preuzeti lidersku poziciju pet kola pred plej-of. U sledećoj rundi, Partizan gostuje lučanskoj Mladosti. Napredak će ugostiti upravo Radnički iz Niša.

Partizan – Napredak 0:1 (0:1)

Majdevac 33′

Partizan: Jovanović, Marković, Filipović, Antić (od 80′ Janković), Stojković, Ovusu (od 57′ Nikolić), Kastiljo (od 46′ Zahid), Natho, Goh, Kalulu, Baždar

Napredak: Savić, Vukajlović, Stevanović, Marinković, Jovanović, Marjanović (od 69′ Krstić), Ljubomirac, Zličić, Bastajić (od 81′ Jovanović), Blagojević (od 81′ Marinković), Majdevac (od 51′ Stanojlović)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE