DVE DECENIJE OD TOG DOGAĐAJA: Miličiću nije jasna čuvena Obradovićeva konferencija iz 2005. godine

Košarkaši Srbije ove godine su dobro krenuli u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sa dve pobede.

Prošle osvojili drugo mesto na Mundobasketu i obezbedili Olimpijske igre. U bliskoj i daljoj prošlosti, bilo je i trenutaka kada reprezentaciji nije išlo.

Kao nakon 2005. godine kada smo ispali na Evrobasketu čiji smo bili domaćini. Željko Obradović je tada bio selektor i održao konferenciju za štampu nakon poraza u osmini finala protiv Francuske 74:71. Nje se 19 godina od tada, prisetio tadašnji reprezentativac Darko Miličić.

Poštujem Željka, ali ta konferencija za štampu mi nije bila jasna. Cenim njegov rad i sve uspehe, ali iznošenje prljavog veša pred nacijom kad je pad i kad je loš rezultat je malo bezveze. Ne možeš da pričaš kako snosiš svu odgovornost i onda sve prebaciš na igrače. Ja mogu sad da pričam da snosim svu odgovornost za svoj neuspeh, a onda kažem kriv mi je Lebron Džejms, Karmelo Entoni, svi su mi krivi. A onda kažem da sam bio sam budala. Ti ljudi mi nisu dali da igram sa razlogom. Ja sam im dao za pravo da misle da sam budala i da ne zaslužujem da igram. Ja sam zaslužio takav odnos. Zato i kažem – jedno je preuzeti odgovornost, a drugo izneti prljav veš, rekao je on gostujući u podkastu “Jao Mile” kod bivšeg košarkaša Mileta Ilića.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE