Novi poraz crno-belih: Partizan nemoćan u Barseloni!

 U 29. kolu Evrolige košarkaši Barselone savladali su Partizan rezultatom 94:76.

Dobro je Partizan otvorio meč, prve poene je postigao Aleksa Avramović, zatim su usledili poeni Zeka Ledeja i ponovo Avramovića sa seriju crno-belih od 6:0. Sa druge strane, Satoranski je postigao prve poene za domaći tim, međutim crno-beli su bili bolji u ovom periodu igre te održavali prednost 14:9.

Ipak, nekoliko promašaja crno-belih, a sa druge strane Barselona je bila agresivna i uspela poenima Parkera da izjednači, a zatim i povede prvi put na ovom meču. Rezultat na kraju prve četvrtine je bio 29:24.

U drugom poluvremenu, nastavili su izabrancii Rodžera Grimau tako gde su stali u finišu prve deonice. Produžili su seriju na 11:2, pa je ubrzo na semaforu bilo 32:24.

Ipak uspeo je Partizan da se vrati, usledile su dve vezane trojke, prvo Avramović, a zatim i Anđušić. Usledio je egal, a zatim serija na seriju. Na Barselonin niz od pet poena, odgovorili su Avramović trojkom i Panter dvojkom – 49:45, a na poluvremenu je bilo 51:48 u korist domaćeg tima.

Prvi poeni u ovome delu delo su Nikole Kalinića, i to njegova trojka za otvaranje drugog poluvremena na pravi mačin.

Uspeo je Doužer na drugoj strani da poentira, ali su usledila tranziciona igra domaćina koji tako čuva svoju prednost. Kalinić se nije zaustavio, pokrenuo je svoj tim, postigavši još jednu trojku, a zatim je i Rubio namestio ruku i Barselona je brzo stigla do plus 15.

Ipak Partizan je napravio seriju od 6:0 uspeo da smanji prednost španskog kluba, a trener domaćih je primoran da zove tajm-aut, a na kraju je rezultat bio 74:68 u korist Katalonaca.

Prve poene u poslednjoj deonici je postigao Ledej, ali sa druge strane Hernangomez zakucava. Brzo je Barselona ponovo stigla do plus 11.

Održavao je španski tim prednost i na kraju je rezultat bio 94:76.

U ekipi Partizana 27 poena postigao je Aleksa Avramović, Ledej je ubacio 16, a sa druge strane Laprovitola je postigao 17 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Embid nakon poraza pričao o Denveru: Pogledajte Jokića i Mareja

Košarkaš Filadelfije, Džoel Embid smatra da je kratko vreme koje je aktuelni tim Filadelfije proveo zajedno ključ ovogodišnjeg neuspeha. Oni...

POVEZANE OBJAVE