Skariolo potpisuje!

Serđo Skariolo je tokom ove sezone ostao bez posla u bolonjskom Virtusu i od tada je bez angažmana, bar kada je reč o klubu.

Prethodno je figurirao i kao kandidat za klupu Toronto Reptorsa, u kojima je kao pomoćni trener radio tri godine, ali je umesto njega izabran naš Darko Rajaković.

Ipak, Skariolo i dalje obavlja funkciju selektora španske reprezentacije, a to će činiti po svemu sudeći još dugo, pošto će uskoro, prema navodima tamošnjih medija, produžiti ugovor sa tamošnjim savezom do kraja Olimpijskog ciklusa 2028. godine.

Skariolo je prvobitno bio selektor Furije od 2009-2012. godine, da bi se na klupu vratio 2015, od kada bez prestanka i sa mnogo uspeha predvodi ovu selekciju.

Za to vreme je objedinio titule sa Svetskog prvenstva (2019) i Evrobasketa (2022), a prethodno je na istom takmičenju trijumfovao i po povratku 2015. godine. U prvom mandatu je još dva puta osvojio Evropsko prvenstvo – 2009, pobedom u finalu nad Srbijom, i dve godine kasnije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lučić otkrio gde želi da nastavi karijeru

Srpski košarkaš Vladimir Lučić je poslednjih 8 godina član Bajerna iz Minhena. Ove sezone je imao problema sa povredama,...

POVEZANE OBJAVE