Partizan veoma ubedljiv protiv FMP-a

Košarkaši Partizana ubedljivo su u Areni savladali FMP sa 88-57, u utakmici 23. kola regionalne ABA lige.

Utakmica je startovala veoma neefikasno i za gotovo tri minuta bio je ubačen samo jedan poen, kada je Kuzmić bio polovičan sa linije slobodnih bacanja. Nakon toga je poentirao i Rebec, kad je usledila trojka Anđušića, koji je potom vezao i tri ubačena bacanja, i od tada su crno-beli konstantno bili u vođstvu.

Odmah zatim je i Kaminski ubacio trojku, da bi Jaramaz na nešto manje od tri minuta do isteka prvog dela poentirao za maksimalnih +8 u ovom delu.

Rebec je u poslednjoj sekundi prvog perioda poentirao i smanjio zaostatak na 20-16.

Ipak, posle nepuna dva minuta igre u drugom kvartalu Avramović je trojkom povratio dotadašnju maksimalnu prednost (26-18). Zatim je usledio dug period bez poena, koji je prekinut poenima Smita, za prvu dvocifrenu prednost na utakmici, kada su crno-beli vodili sa 28-18.

Šaranović je imao odgovor u vidu trojke, ali su gosti uspeli samo da smanje na -6, da bi Doužer zakucavanjem na oko tri i po minuta do isteka poluvremena ponovo povratio dvocifrenu razliku (33-23).

Trojkom je Mateuš Ponitka u poslednjem minutu prvog poluvremena doneo novu najveću prednost, kada je tim Željka Obradovića poveo sa 43-27, da bi potom Matic Rebec sa svoja 4 poena i još jednom trojkom u završnim sekundama postavio rezultat 43-31 na polovini utakmice.

Nepuna dva minuta u drugom poluvremenu trebalo je crno-belima da dostignu novu najveću prednost, koja je tokom ovog perioda dostigla i +26 (61-35) posle poena Doužera, pa je tada gotovo sve bilo rešeno.

Za poslednja dva minuta crno-beli ipak nisu uspeli da poentiraju, ali su Panteri uspeli da samo neosetno smanje razliku preko Stepanovića i Novaka, koji je poentirao u samoj završnici ovog dela, ali je tako jedino uspeo da smanji zaostatak svog tima na 65-45.

Ništa se nije promenilo ni u poslednjih 10 minuta, štaviše – Partizan je u jednom momentu vodio i sa 32 poena razlike.

Odlično su bili raspoređeni poeni u ekipi Partizana, a na kraju je najefikasniji bio Balša Koprivica, koji je zabeležio dabl-dabl učinak sa 13 poena i 10 skokova.

Dvocifren košgeeterski učinak imao je još samo Pi Džej Doužer sa 10 poena, uz 5 skokova i 2 asistencije, Avramović je ubacio 9, a Anđušić poena manje.

U poraženom timu je Jovan Novak sakupio 13 poena i 4 završna dodavanja, a Matic Rebec 10 poena,uz 4 asistencije i 2 skoka.

Partizan ostaje na trećem mestu sa učinkom od 17 pobeda i 6 poraza, dok je FMP na 12. poziciji sa učinkom 7/16.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zaviri u SVET SPEKTAKULARNIH NAGRADA: Preuzmi deo fonda od čak ČETIRI MILIONA EVRA!

Dobrodošli u eru nestvarnih dobitaka! Meridian u saradnji sa provajderom Wazdan pokreće senzacionalnu promociju koja će trajati pet meseci! Počevši...

POVEZANE OBJAVE