Partizan veoma ubedljiv protiv FMP-a

Košarkaši Partizana ubedljivo su u Areni savladali FMP sa 88-57, u utakmici 23. kola regionalne ABA lige.

Utakmica je startovala veoma neefikasno i za gotovo tri minuta bio je ubačen samo jedan poen, kada je Kuzmić bio polovičan sa linije slobodnih bacanja. Nakon toga je poentirao i Rebec, kad je usledila trojka Anđušića, koji je potom vezao i tri ubačena bacanja, i od tada su crno-beli konstantno bili u vođstvu.

Odmah zatim je i Kaminski ubacio trojku, da bi Jaramaz na nešto manje od tri minuta do isteka prvog dela poentirao za maksimalnih +8 u ovom delu.

Rebec je u poslednjoj sekundi prvog perioda poentirao i smanjio zaostatak na 20-16.

Ipak, posle nepuna dva minuta igre u drugom kvartalu Avramović je trojkom povratio dotadašnju maksimalnu prednost (26-18). Zatim je usledio dug period bez poena, koji je prekinut poenima Smita, za prvu dvocifrenu prednost na utakmici, kada su crno-beli vodili sa 28-18.

Šaranović je imao odgovor u vidu trojke, ali su gosti uspeli samo da smanje na -6, da bi Doužer zakucavanjem na oko tri i po minuta do isteka poluvremena ponovo povratio dvocifrenu razliku (33-23).

Trojkom je Mateuš Ponitka u poslednjem minutu prvog poluvremena doneo novu najveću prednost, kada je tim Željka Obradovića poveo sa 43-27, da bi potom Matic Rebec sa svoja 4 poena i još jednom trojkom u završnim sekundama postavio rezultat 43-31 na polovini utakmice.

Nepuna dva minuta u drugom poluvremenu trebalo je crno-belima da dostignu novu najveću prednost, koja je tokom ovog perioda dostigla i +26 (61-35) posle poena Doužera, pa je tada gotovo sve bilo rešeno.

Za poslednja dva minuta crno-beli ipak nisu uspeli da poentiraju, ali su Panteri uspeli da samo neosetno smanje razliku preko Stepanovića i Novaka, koji je poentirao u samoj završnici ovog dela, ali je tako jedino uspeo da smanji zaostatak svog tima na 65-45.

Ništa se nije promenilo ni u poslednjih 10 minuta, štaviše – Partizan je u jednom momentu vodio i sa 32 poena razlike.

Odlično su bili raspoređeni poeni u ekipi Partizana, a na kraju je najefikasniji bio Balša Koprivica, koji je zabeležio dabl-dabl učinak sa 13 poena i 10 skokova.

Dvocifren košgeeterski učinak imao je još samo Pi Džej Doužer sa 10 poena, uz 5 skokova i 2 asistencije, Avramović je ubacio 9, a Anđušić poena manje.

U poraženom timu je Jovan Novak sakupio 13 poena i 4 završna dodavanja, a Matic Rebec 10 poena,uz 4 asistencije i 2 skoka.

Partizan ostaje na trećem mestu sa učinkom od 17 pobeda i 6 poraza, dok je FMP na 12. poziciji sa učinkom 7/16.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Atlanta odlučila koga će uzeti za prvog pika?

Posle Draft lutrije određeno je da će Atlanta Houksi imati pravo prvog izbora na draftu. Mnogi su predvideli da će...

POVEZANE OBJAVE