ŽELE PREDNOST DOMAĆEG TERENA: Zadar u direktnom duelu razbio Cedevitu!

Košarkaši Zadra ostvarili su bitnu pobedu protiv Cedevita Olimpije 88:65 u 23. kolu ABA lige. Od početka do kraja su diktirali ritam. Sada imaju velike šanse da tri kola pre kraja, steknu prednost domaćeg terena pred plej-of. Izjednačili su se sa njima po broju pobeda, a imaju i bolji međusobni skor.

Zadrani su bolje otvorili susret i vodili tokom prve četvrtine. Stekli i dvocifrenu prednost.

Domaćini su taj rezultat držali i u toku druge deonice. Uvećali su je do maksimalnih +17 igrači Zadra posle serije 13:0. Iako su neki parametri igre bili izjednačeni među dva tima za to vreme.

Posle 20 minuta igre bilo je 47:31 za Zadar.

Kod Zadrana Luka Božić ima 15 poena. U gostujućem timu Omić i Dragić imaju po 8 poena.

Zadar je već na polovini treće četvrtine imao +25 (60:35). Sa 72:48 ušli u poslednji period. Cedevita u tom delu meča uspela da koliko-toliko smanji skor. Nedovoljno za senzacionalan preokret.

U pobedničkom timu je ponovo briljirao Luka Božićsa 26 poena, 7 skokova i 8 asistencija. Pratili su ga Ramljak sa 16 i Drežnjak sa košem manje. Kod Cedevita Olimpije Šaškov je imao 15 poena uz 13 Zorana Dragića.

Standings provided by Sofascore

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real Madrid je „preživeo“ Mančester siti, da li može i Bajern?

Kladi se na Ligu šampiona! Fudbalski spektakl, kakav samo može Liga šampiona doneti, je pred nama! Prethodnih nedelja imali smo priliku...

POVEZANE OBJAVE