MOZLI GOVORIO O ODLASKU IZ PARTIZANA: Dobio sam dozvolu lekara, razmišljao sam o povlačenju

Nedavno je pažnju domaće košarkaške javnosti izazvao povratak u srpsku košarku nekadašnjeg centra Partizana Vila Mozlija, koji je potpisao za subotički Spartak, klubom koji ima ambiciju da se domogne ABA lige i u skladu sa tim je dosta uloženo u igrački i stručni kadar.

Međutim, ovo je na neki način i povratak košarci generalno, jer Mozli godinu dana nije igrao i, kako kaže, već je praktično rešio da završi karijeru, kada je stigao poziv nekadašnjeg saigrača Nemanje Gordića.

Nekoliko nedelja radio sam naporno, trenirao i sada sam na striktnoj dijeti. Uradio sam sve što treba da bih bio spreman za prvu utakmicu. Gordićev poziv bio je presudan u celoj priči. U jednom momentu, razmišljao sam o povlačenju i uživao u vremenu provedenom sa porodicom, radio neke druge stvari. Međutim, sve počne da ti nedostaje. Još uvek sam mlad na neki način, tako da sam hteo da pokušam još jednom. I, eto, evo me ovde, radim i želim da pomognem timu, otkrio je Mozli u intervjuu za “Basketball Sphere“.

On je Partizan napustio kada je vođenje tima preuzeo Željko Obradović, nakon voma uspešnog perioda u crno-belom dresu. Razlog su, kako kaže, bili izdravstveni problemi.

Moje srce nije kucalo normalno. Nije to bilo toliko opasno, ali je moglo da bude, ako se u obzir uzme situacija sa Majklom Odžom. Postojao je rizik koji je morao da se preuzme, u slučaju da zaigram. Posetio sam nekoliko doktora, koji su mi rekli da bi to moglo da bude rizično i opasno. Razumeo sam sve to, viđao sam različite doktore od Srbije do Italije, kako bih ustanovio da li postoji šansa da se ponovo nađem na parketu, objasnio je američki košarkaš, koji se prisetio i kako je ipak došlo do razlaza sa Partizanom.

Na kraju sam dobio dozvolu, ali iz Partizana nisu hteli da preuzimaju rizik. Kasnije, bio sam u stanju da živim i da nastavim da igram. Sve je bilo dobro, i dalje sam zdrav i jak. Nisam siguran da je to bio njihov izgovor. Razne misli ti prolaze kroz glavu, ali ne mogu to da kažem, jer sam imao više od jednog mišljenja doktora da je to opasno. Tako da, bilo je stvarno, prisetio se Mozli.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE