Partizan jedva izvukao bod u Lučanima, Mladost propustila gomilu (poklonjenih) šansi

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da ostvare pobedu ni na drugoj uzastopnoj utakmici, pošto su u 26. kolu Superlige remizirali u Lučanima protiv Mladosti, nakon što je utakmica završena rezultatom 1-1.

Partizan je od početka krenuo napadački, ali je prvi šut ka golu uspeo da uputi Ksander Severina u 6. minutu kada je gađao prvu stativu, međutim to je bio lak posao za Sašu Stamenkovića.

Nastavili su se nasrtaji crno-belih, ali bez opasnosti po gol domaćina. Prvi šut Mladosti viđen je u 18. minutu, kada je Veličković sebi stvorio dovoljno prostora, ali je Jovanović otklonio opasnost.

Zahid je pokušao da ugrozi gol u 27. minutu sa ivice šesnaesterca, ali je lopta završila preko gola. Bliži od njega bio je Goh, koji je šutirao malo iznad prečke u 32. minutu utakmice, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Zatim su počele da se nižu dobre šanse gostiju. Prvo je Kovačević usled kornera iz velike blizine šutnuo preko gola, da bi usledio i veliki promašaj Baždara, kome danas nikako nije bio dan.

U 40. minutu je usledila kontra Partizana, a dobar pokušaj Zahida, koji je gađao dalji ugao gola, zaustavio je iskusni Stamenković sjajnom odbranom.

Kazna je usledila u samoj završnici poluvremena, pošto je Mladost došla do prednosti u 44. minutu. Strelac je glavom bio Petar Bojić, nakon centaršuta Aleksandra Varjačića sa desne strane.

Stamenković je novom dobrom reakcijom sprečio stopostotnu priliku i izjednačenje već u 48. minutu, kada je odbranio pokušaj Natha sa pet metara.

Nakon što je loše odragovao kod prvog gola, greška mladog štopera Partizana Kovačevića umalo je mogla da bude kobna u 51. minutu, pošto je praktično dodao loptu protivniku, kada je usledila kontra, ali je Ćirković šutirao preko gola iz veoma izgledne pozicije.

Još veću šasnu za domaće propustio je Veličković u 56. minutu, kada je potpuno zaboravljen od strane čuvara, ali je sa pet metara šutirao pored gola.

Mladost nikako nije potpuno spuštala gard i tražila je svoje šanse, a nova opasnost pred golom Partizana viđena je u 61. minutu, kada je Ćirković glavom šutirao malo pored gola posle centaršuta Udovičića.

Možda i najbolju priliku za domaće da udvostruči prednost propustio je Frajdej u 69. minutu, pošto je nešto ranije zamenio strelca prvog gola Bojića. Ponovo je katastrofalno odreagovao Kovačević, zimsko pojačanje crno-belih, pa je Nigerijac ostao potpuno sam pred golom Jovanovića, ali je Nišlija na golu crno-belih zaustavio taj šut.

Trener Partizana Igor Duljaj od 75. minuta krenuo je ofanzivnije izmenom bonus igrača na terenu, kada je ofanzivac Trifunović zamenio štopera Kovačevića, koji će što pre želeti da zaboravi ovu utakmicu.

Odmah je Trifunović sebi stvorio veliku šansu i prošao u šesnaesterac, ali je i zabrljao kada je poslao loptu na drugu stativu, gde nije bilo njegovih saigrača.

Ponovo je na drugoj strani bilo opasno u 80. minutu kada je Udovičić ostao sam u šesnaestercu posle ubačene lopte sa leve strane, ali je šutirao preko gola.

Nešto kasnije Natho je uposlio Kalulua, koji je bio u solidnoj poziciji za šut, ali je to učinio veoma traljavo, i praktično dodao loptu golmanu Stamenkoviću.

U 85. minutu crno-beli su konačno došli do izjednačenja, kada je Nikolić odbijenu loptu smestio u mrežu, a čemu je prethodio prodor Zahida.

Nisu ni tada igrači domaćih odustajali od sva tri boda, pošto je u 89. minutu nakon kornera Andrić solidno zahvatio loptu glavom, ali je završila pored druge stative.

Nisu uspeli crno-beli da dođu do pobede ni nakon četiri minuta zaustavnog vremena, a nakon greške Zahida u samoj završnici utakmice usledila je još jedna šansa domaćih u kontri, međutim nije rezultirala ozbiljnijom pretnjom.

Mladost (5-3-2): Stamenković – Varjačić, Andrić, Cvetinović, Joksimović, Udovičić – Pejović, Tumbasević, Veličković (od 84. Žunić) – Ćirković, Bojić (od 64. Frajdej).

Partizan (4-2-3-1): Jovanović – Stojković (od 64. Filipović), Kovačević (od 75. Trifunović), Marković, Antić – Ovusu, Kastiljo (od 46. Natho) – Severina (od 56. Kalulu), Zahid, Goh – Baždar (od 46. Nikolić).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE