Petarda Zvezde protiv Radničkog: Endiaje dvostruki strelac, Katai ponovo pogodio (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Radnički iz Kragujevca na stadionu “Rajko Mitić” sa 5-0, u 26. kolu Superlige Srbije.

Na taj način je branilac titule iskoristio kiks Partizana ranije danas i uvećao prednost na liderskoj poziciji na 4 bodova u odnosu na najvećeg rivala.

Do prednosti je domaće u 10. minutu doveo Marko Stamenić, koji je iskoristio lošu procenu golmana Lekovića, kog je Kanga centaršutem sa desne strane prebacio, pa je novozelandski reprezentativac nesmetano na drugoj stativi smestio loptu u mrežu.

Deset minuta kasnije prednost je duplirao Šerif Endiaje, kada je upotrebljivu loptu koju mu je Srđan Mijailović poslao sa desnog boka lucidno petom smestio u gol.

Ovim rezultatom je i završeno prvo poluvreme, a da se loše piše Kragujevčanima bilo je jasno već na početku drugog, kada je Slobodan Simović dozvolio da za tri minuta zaradi dva žuta kartona zbog faulova nad Endiajeom, pa su tako gosti ostali sa igračem manje.

To je aktuelni šampion ekspresno iskoristio, pošto je Endiaje drugim svojim pogotkom u 50. minutu povisio na 3-0. Ovo je bio klasičan mat u tri poteza, nakon ubačene lopte Hvanga za Ivanića, koji je potom proigrao senegalskog napadača u petercu.

Na 4-0 povisio je Hvang u 68. minutu. Nakon odličnog driblinga Olajinka je centrirao Korejcu, koji je samo postavio nogu.

Samo osam minuta kasnije “pukla” je i petarda. Aleksandar Katai je nastavio niz golova nakon povratka na teren – posle pogotka i protiv niškog Radničkog u prethodnom kolu – kada je izveo majstoriju u svom stilu pre nego što je savladao Lekovića po peti put danas.

Utakmica je završena odmah nakon isteka devedesetog minuta.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer – Mijailović, Spajić, Điga, Rodić (od 81. Radojević) – Kanga (od 64. Katai), Stamenić (od 64. Mimović) – Bukari, Hvan, Ivanić (od 64. Olainka) – Endijaj (od 70. Sremčević).

Radnički 1923 (4-2-3-1): Leković – Ćosić, Šerbečić, Simović, Dadić – Aleksić (od 68. Đurić), Ristić (od 68. Bukumira) – Vidosavljević (od 68. Ivelja), Bevis (od 52. Zorić), Vižđi (od 52. Mitrović) – Gluščević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE