RASPLET PRED PO: Vratili se od -12, Mega srušila Studente pred Zvezdu!

Košarkaši Mege savladali su na svom parketu Studentski centar 88:79 u 23. kolu ABA lige. Bili u zaostatku nakon prvog poluvremena. Tokom treće i četvrte deonice preokrenuli od dvocifrenog minusa. Sada imaju trijumf manje od Zadra i Cedevite koji su na 4. odnosno 5. mestu.

Mega je bolje počela susret. Na isteku 4 minuta igre su vodili +6 (10:4). Pred kraj te deonice Podgoričani preokrenuli i poveli 17:16.

Studenti tokom druge preuzeli kontrolu rezultata i poveli +7 (34:27). Na poluvreme otišli sa dvocifrenom prednošću. Bilo je 52:40.

Tokom treće četvrtine, Mega je uspela da istopi deo prednosti i smanji na -5 (63:58). Studentski centar je odbio nalet i sa 71:64 završio ovaj deo duela.

Mega je četvrtu četvrtinu otvorila serijom 6:0 i smanjila samo na -1 (71:70). U završna dva minuta meča, izabranici Marka Baraća ušli su sa +4 (81:77). Posle pogođenih bacanja Stefana Miljenovića. Neizvesnost je uneo Drežnjak na 1:20 do kraja. Potom se ušlo u penal završnicu tokom poslednjeg minuta igre.

Đurišić je bio precizan oba puta. Bogavac promašio trojku što koriste igrači Marka Baraća. Iskoristili su još jednu grešku rivala i trojkom Miljenovića potvrdili 13 trijumf u sezoni.

Najbolji kod pobednika bio je Đurišić sa 23 poena. Koš manje dodao je Miljenović uz 19 Plavšića.

U timu SC Derbija, Drobnjak je imao 15 koševa a 12 Drežnjak.

Do kraja ligaškog dela, Mega dočekuje Crvenu zvezdu u narednom kolu. Potom igra sa Splitom i Igokeom. I Studenti imaju meč sa Zvezdom do kraja uz duele sa Partizanom i ekipom Budućnosti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VOJVODINA – ZVEZDA, SASTAVI: Milojević sa dve mlade uzdanice od starta

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju danas od 17.30 Vojvodini u 32. kolu, odnosno 2. kolu plejof faze Superlige. Zvezda je...

POVEZANE OBJAVE