Ivanović pred Partizan: Njihova publika radi nešto posebno, teško je igrati tamo

U okviru 30. kola Evrolige, košarkaši Partizana će dočekati ekipu Baskonije koju sa klupe predvodi trener Duško Ivanović.

Naime, on stiče da je njegova ekipa blizu plasmana u plej-in, ali da ne sme doći do opuštanja.

Mislim da smo vrlo blizu, ali i da isto tako možemo biti vrlo daleko od tog cilja. Imamo četiri gostovanja i jednu utakmicu na domaćem terenu, dok naši direktni konkurenti imaju bolji raspored. Za plasman u doigravanje moramo pobediti barem još dve utakmice. Do kraja, svaka utakmica je odlučujuća za nas na oba fronta (ACB liga i Evrolige), sve zavisi od nas i od toga hoćemo li biti agresivni u odbrani. Kad je tako, imao šansu da pobedimo svakoga, rekao je Ivanović.

Naredni izazov za Baskoniju je gostovanje Partizanu u Beogradu. Ivanović će najverovatnije moći da računa na pun sastav za duel sa crno-belima.

– Nadam se da ćemo biti kompletni za tu utakmicu. Moramo odigrati dobru odbranu, Partizan ima mnogo talenta u napadu, to su sve igrači koji imaju poene u rukama kada govorimo o igri jedan na jedan ili iz pik en rola. Izgubili su mnogo utakmica sa poenom ili dva razlike, ali oni takve utakmice pred svojim navijačima pobeđuju, rekao je crnogorski stručnjak i dodao:

-Njihova publika radi nešto posebno, teško je igrati tamo, ali to takođe može da bude i dobro. Igranje u takvom okruženju mora biti inspirativno za moje igrače. Sve Partizanove utakmice u Štark areni počinju euforično, agresivno, visok je procenat uspešnosti. Navijači ih guraju, a igrači daju sebe i preko svojih mogućnosti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DOLAZI SA VOŠOM U HUMSKU: Bivši igrač Zvezde imao poruku pred Partizan

Fudbaleri Vojvodine u 3. kolu plej-ofa Superlige Srbije gostuju Partizanu. Trenutno su petoplasirani i imaju pet poena zaostatka od Radničkog...

POVEZANE OBJAVE