KORAK BLIŽE CILJU: Partizan vodio sve vreme i savladao Baskoniju, centri najefikasniji

Košarkaši Partizana savladali su u Areni Baskoniju sa 87-83 u 30. kolu Evrolige, pa su tako korak bliže plasmanu u razigravanje.

Sada su crno-beli na dve pobede iza današnjeg rivala i zauzimaju 10. poziciju, jednu iza tima Duška Ivanovića. Valensija i Bajern, koji su sa istim učinkom ušli u ovu rundu kao i crno-beli, sutra igraju međusobno.

Domaći košarkaši su od početka zadali ritam i posle trojke Kaminskog poveli sa 5-0. Nakon toga su prednost “ljubomorno” čuvali i nisu je ispuštali nijednog momenta.

Kada su se gosti poenima Miler-Mekintajera, nekadašnje uzdanice crno-belih, probližili na 11-9, nalet je novim svojim pogotkom izvan linije 6,75 prekinuo Kaminski i povratio +5.

U završnoj fazi prvog perioda svojih sedam uzastopnih poena nanizao je Bruno Kaboklo za do tada maksimalnu prednost od 9 poena razlike (23-14), a Metju Kostelo je na 20 sekundi do isteka prvog dela poentirao za 23-16, što je bio rezultat prve deonice.

Tiodor i Moneke su na početku druge četvrtine sveli zaostatak na 3 poena manjka, ali je ubrzo odbijen nalet i posle novih poena Kabokla crno-beli su vodili sa 28-20. Usledila su četiri poena Baskonije, ali nisu uspeli da naprave veću seriju i neutrališu zaostatak, štaviše.

Anđušić je na nešto više od četiri minuta do kraja poluvremena poentirao – pogodivši i dodatno bacanje – za prvu dovcifrenu prednost (38-27). Ipak, Baskonija je uspela da do odlaska na duži odmor gotovo istopi razliku, pa je zahvaljujući Hauardovoj trojci na 13 sekundi do isteka poluvremena gubila sa samo 44-42 na polovini utakmice.

Međutim, tokom uvodna tri minuta drugog poluvremena gosti su ubacili svega dva poena, što je tim Željka Obradovića iskoristio i povratio dvocifrenu prednost, kada je bilo 54-44 nakon ubačene trojke Mateuša Ponitke.

Tim Željka Obradovića je sve do kraja četvrtine održavao prednost na granici dvocifrene, pa je pred ulazak u poslednji deo utakmice vodio sa 69-60, nakon što je Kaminski poentirao u poslendnjoj sekundi, što su bili već 18. njegovi poeni.

U sličnom ritmu se nastavilo i u poslednjoj deonici, ali je u takvom odnosu snaga nakon nepuna tri minuta Partizan stekao novu najveću prednost, kada je posle trojke kapitena Pantera i njegovih pet uzastopnih poena poveo sa 78-66.

Na nešto više od tri minuta do kraja Sedekserskis je pogodio za 80-75, ali je nalet odbio Ponitka još jednom svojom trojkom. Sve dileme otklonio je Doužer pogotkom iz floutera na 18 sekundi do kraja, za prednost od 87-83.

Najefikasniji u pobedi Partizana večeras bili su centri – Bruno Kaboklo zabeležio je dabl-dabl učinak sa 18 poena i 13 skokova, dok je Frenk Kaminski zabeležio 20 poena i po 3 skoka i asistencije.

Kevin Panter takođe je ubacio 18 poena, a pobedi je doprineo i sa 6 završnih dodavanja.

U redovima Baskonije najefikasniji bio je Markus Hauard sa 26 poena, dok su Metju Kostelo i Čima Moneke upisali po 13.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nađ nakon poraza: Vojvodina je najbolja ekipa u Superligi

Večeras su crno-beli doživeli peti uzastopni poraz, Vojvodina ih je savladala u Humskoj sa 3:2. Nakon meča novi šef...

POVEZANE OBJAVE