Novi detalji: Đorđe Đoković direktor Dubaija, poznata dodatna ponuda ABA ligi

Kako prenose domaći mediji, KK Dubai igraće u ABA ligi sledeće sezone, a ponudu ispred kluba potpisali su Đorđe Đoković kao potpredsednik i direktor, i Dejan Kamenjašević kao generalni direktor.

Nova rs. otkriva i kako izgleda poslednja, konačna ponuda kluba Dubaija za igranje u regionalnoj ligi u trajanju od tri sezone, počevši od sezone 2024/2025.

Novčana ponuda kluba iz UAE iznosi 1.700.000 evra po sezoni, što znači da je uvećana za 200.000 evra u odnosu na prethodnu ponudu.

Navodi se i kako će biti pokriveni svi troškovi smeštaja i puta gostujućih ekipa, koji će iznositi ukupno oko 800.000 evra po sezoni – 200.000 za smeštaj za ekipe, službena lica i sudije, i 600.000 za avionske troškove.

Kada se sve sabere, ukupna cifra koju Dubai onda nudi za igranje u ABA ligi je 2,5 miliona evra po sezoni, odnosno 7.500.000 za sve tri godine na koliko će saradnja biti potpisana.

Iz kluba su takođe naveli kako vode intenzivne pregovore oko dobijanja najbolje moguće ponude i ugovora za TV prava, takođe od sezone 2024/25, kao i da će njihov ulazak u regionalnu košarku privući nove sponzore i parternstva.

Posebno je naglašeno kako je učešće i igranje Dubaija u Evrokupu i Evroligi ne utiče na timove ABA lige, odnosno da se za igranje u elitnim evropskim takmičenjima neće boriti na osnovu plasmana na Jadranu, piše pomenti medij.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan poraz Partizana: TSC bolji od crno-belih

U okviru 32.kola Superlige fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 1:2. Poluvreme u Humskoj završeno je...

POVEZANE OBJAVE