Obradović govorio o pobedi nad Baskonijom, Realu i učinku centara

Košarkaši Partizana savladali su večeras u Areni Baskoniju i tako se održali na poziciji koja vodi u razigravanje.

Svoje utiske nakon važne pobede izneo je trener crno-belih Željko Obradović.

Oni su tim koji šutira mnogo za tri, znali smo da imaju dobre procente i da je ključ utakmice da slabije šutiraju za tri i da nemaju mnogo pokušaja. Imali su 6/23 sa igračem koji je dominantan u toj fazi igre. Pričamo o Hauardu koji je šutnuo 11 puta, neke mečeve pre ovog je šutirao 22 puta, inače šutiraju oko 40 trojki. Dobar su tim, svi su sposobni da šutnu za tri i to je to. Imali smo odlične peride igre, ali i one gde smo lako gubili stečenu prednost. Imali smo 11 razlike, pa smo ušli u neverovatne greške i dali im da se vrate. Tako je bilo i u poslednjim minutima. Imali su šansu da se vrate. Na sreću, mi smo odigrali pametan napad, Doužer je pogodio, rezimirao je Obradović utakmicu.

Sledi duel sa Real Madridom, aktuelnim šampionom, ubedljivim liderom ove sezone, kojeg crno-beli umalo nisu izbacili u četvrtfinalu prethodne sezone.

Igramo protiv prvaka Evrope i najvećeg favorita za titulu. Na prošlogodišnji tim doveli su Kampaca, koji igra neverovatno. Kada se priča o njima, to je primer ljudi koji su sve osvojili i bore se kao da nikad nisu prišli trofeju, i to treba da bude primer za sve. To najiskrenije mislim. Nivo želje, agresivnosti – neverovatan. Da bismo ih pobedili moramo da imamo veću želju i agresivnost. Znamo, sem Kampaca to je isti tim sa svim kvalitetima koje poseduju. Mi nemamo nijedan drugi termin nego da prepodne u 12 radimo u maloj Areni i to neće biti trening, nego gledanje videa i gledanje utakmice. Da oni sa manjom minutažom odrade. Lepo bi bilo videti nekoga sa krvavim kolenima, da se bace. Nema većeg zadovoljstva za navijače nego kada vide nekoga ko se bori i kada ne ide dobro, prokomentarisao je narednog protivnika trener Partizana.

Najefikasniji bio je centarski tandem Kaboklo – Kaminski.

Zek nije ovde i to iziskuje da igraju više Kaminski i Kaboklo. Hvala navijačima što su se setili Ledeja i podržali ga u ovako teškim trenucima. Posle meča sa FMP-om sam rekao da je mnogo važno što je otišao u Ameriku i da proba poslednji put da vidi oca. Nažalost, preminuo je i život ide dalje što se kaže, rekao je Obradović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA liga donela odluku: On je najbolji trener elitnog takmičenja

Trener košarkaša Oklahome Mark Dagnolt proglašen je za najboljeg trenera u NBA ligi, objavilo je to takmičenje. Dagnolt je predvodio...

POVEZANE OBJAVE