Partizan se oglasio zbog Dubaija u ABA ligi: Ovo je apsurdno!

Odlučeno je da Dubai postane novi član ABA lige, a jedini klub koji je bio protiv njihovog ulaska u regionalno takmičenje je Partizan.

Crno-beli su se sada oglasili oštrim saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti.

dluke Skupštine ABA j.t.d. lige. Klubovi glasali za prijem Dubaija u Ligu bez postojanja mesta za taj klub.

KK Partizan Mozzart Bet se nakon sednice Skupštine ABA j.t.d. lige javno obraća sa željom da pojasni svoju poziciju prilikom današnjeg donošenja odluka.

– Želja KK Partizan jeste bila da se prvo odlučuje o izmeni Društvenog ugovora, prijemu novih članova koji su na to ostvarili pravo po Statutu ABA Lige, preoblikovanju Javnog trgovinskog društva u d.o.o. , a tek potom o proširenju lige i prijemu Dubaija.

Ipak, kako na prve dve teme u ovom trenutku nije postignut dogovor, uz uveravanja da će se dve navedene tačke okončati do 30.06. Klubovi su pristupili glasanju o prijemu Dubaija i proširenju Prve ABA lige.

KK Partizan ovu proceduru smatra apsurdnom, jer je Dubai praktično prvo primljen u Ligu, da bi mu tek naknadno bilo traženo mesto u istoj.

Ono što KK Partizan želi da naglasi, jeste da Klub principijelno nije bio protiv ulaska Dubaija u ABA ligu, već protiv načina na koji je ta odluka doneta. Takođe, Klub je veoma zabrinut zbog proširenja kalendara takmičenja na još četiri utakmice koje predstavljaju dodatno opterećenje za igrače.

U prilog konstruktivnom pristupu KK Partizan rešavanju ovog pitanja ide i činjenica da je finansijska ponuda Dubaija povećana upravo na inicijativu i insistiranje crno-belih.

Na kraju ili početku, KK Partizan izražava zadovoljstvo zbog situacije u kojoj će od naredne sezone u Prvoj ABA ligi moći da se takmiči šest srpskih timova. Uprkos zabrinutosti zbog zgusnutog kalendara i neslaganju sa redosledom donošenja odluka, KK Partizan pozdravlja mogućnlst da se kvalitet srpskih klubova potvrdi kroz povećan broj učesnika u najvišem rangu regionalnog šampionata, ujedno i najkvalitetnijem takmičenju na našim prostorima, stoji u saopštenju Partizana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE