PEŠIĆ NAKON ŽREBA: Nije loše da igramo odmah protiv SAD, najvažnije u kom ćemo mi biti sastavu

Večerašnjim žrebom odlučeno je da će protivnici košarkaškoj reprezentaciji Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu biti SAD, Južni Sudan i pobednik kvalifikacionog turnira u Portoriku, sa kojima će činiti grupu C.

MALJKOVIĆ NAKON ŽREBA: Trudićemo se da sakrijemo naše mane i spremne odemo na najteže takmičenje

Selektor Svetislav Pešić bio je zadovoljan što će se njegova ekipa u prvoj fazi sastati sa reprezentacijom SAD.

Ono što se može videti na prvi pogled je to da igramo sa SAD, jednim od favorita. To za nas nije loše da igramo prvi meč protiv njih. Takođe, to znači da ne bi mogli na njih u eventualnom četvrtfinalu, što je jedna od najvažnijih, ako ne i najvažnija utakmica na svakom prvenstvu. Ali, čekamo pobednika turnira iz Portorika, koji je dosta jak i opasan. Tu su Italija i Litvanija… Ako hoćeš zlato, moraš da pobediš svaku utakmicu, izjavio je selektor Srbije.

On ističe važnost sastava koji će činiti našu reprezentaciju u Parizu, pošto bi se aktuelnim vicešampionima sveta mogli pridružiti neki od najkvalitetnijih košarkaša na svetu i u Evropi.

Još nemamo potpunu sliku kako će naša grupa izgledati, jer se čeka pobednik kvalifikacionog turnira u Portoriku. Videćemo ko će to biti. Najvažnije je u kom ćemo sastavu mi biti i kakve ćemo pripreme moći da obavimo. Nadam se da će naši kandidati za reprezentaciju dočekati leto zdravi, da će uspeti da se odmore i da ćemo moći da sprovedemo kvalitetan program priprema zahvaljujući kome ćemo moći da odigramo dobar ili odličan olimpijski turnir, rekao je Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KRAH KAVALIRSA: Samo 10 poena za četvrtinu, Medžik ubedljivo do izjednačenja! (VIDEO)

Košarkaši Orlanda poravnali su na 2-2 protiv Klivlenda u prvoj rundi plej-ofa istočne konferencije NBA lige. Ponovo su bili...

POVEZANE OBJAVE