EVROLIGA: Šaras se osvetio Barsi, bitan brejk Armanija!

U duelima 30. kola Evrolige su se večeras igrala još dva susreta osim Crvena zvezda Meridianbet-Panatinaikos.

Fenerbahče je slavio protiv Barselone na svom terenu sa 88:74. Iako u jednom delu meča nije tako izgledalo.

Fener je na početku imao 7:1. Turski tim sredinom prvog perioda imao i +13 (19:6). Samo toliko koševa Katalonaca u prvih osam minuta igre.

U drugom periodu su izabranici Šarunasa Jasikevičijusa nastavili sa dominantnom partijom. U jednom trenutku bili i na +25 (40:15) na polovini te četvrtine. Na poluvremenu je bilo samo +21 za domaćine iz Istanbula.

Tim Rođera Grimaua je bolje igrao tokom treće četvrtine. Posle polovine tog perioda su spustili razliku, na -15 (55:40). Do kraja te četvrtine Barselona je ubacila 29 poena i od -25 spustila se na -8 dopustivši rivalu samo 16 poena.

Barselona početkom četvrte deonice prišla na -3 (62:59) a Fener to odbio sa 7:0 serijom. Potom se vratili na dvocifreni plus i lako priveli susret kraju. Predvodio ih je Vilbekin sa 18 poena, Kalates i Gudurić po 13 koševa. Kod Katalonaca, Brizuela je imao 18 poena a Nikola Kalinić pet.

U drugom meču večeri, Armani je bio ubedljiv na gostovanju Monaku 98:80.

Nakon prvih 5 minuta početne deonice, obe ekipe su ubacile po 10 poena. Armani je imao minimalno vođstvo tokom ove četvrtine. Na kraju imali +7 (20:27)

Taj višak je tim Etorea Mesine održavao u drugoj četvrtini. Završili su je efikasno i na poluvremenu u Kneževini vodili 58:44.

Sa dobrom igrom je Armani nastavio i u trećoj četvrtini. Tada su imali +21 (50:71). Domaćin uspeo da to smanji na -13 nakon serije 8:0 (58:71). Od tad je Armani lagano održao prednost od 15 poena za bitan trijumf u borbi za plej-in.

Predvodio ih je Nikola Mirotić sa 21 poenom, a Lo je dodao 15 koševa. U timu Monaka najefikasniji je bio Alfa Dialo sa 17 poena uz 14 Lojda.

Standings provided by Sofascore

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Sjajna partija Jovića nije krunisana,Boston vratio prednost (VIDEO)

Osim duela Denvera i LA Lejkersa, sinoć su se igrala još tri meča prve runde plej-ofa NBA lige. Oklahoma je...

POVEZANE OBJAVE