PIKSI I TADIĆ PRED RUSE: Očekuje nas teška i dobra provera

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je u Moskvu.

Naš tim sutra će odmeriti snage sa Rusijom u prijateljskom susretu. Jednom od četiri pred učešće na Evropskom prvenstvu.

Pre utakmice, konferenciju za štampu imao je selektor Dragan Stojković.

Saznali smo posle žreba za Evropskg prvenstvo da ćemo gostovati u Rusiji i nismo imali sumnje, prihvatili smo poziv ruske fudbalske federacije da igramo meč. Dočekani smo najnormalnije, leteli smo avionom od Beograda do Moskve, sleteli, došli u hotel i sve dalje kako program nalaže. Ništa spektakularno, sve je pod kontrolom. Želimo sutrašnji meč da odigramo najbolje što možemo. Ono što smo mogli da vidimo to je da selektor Karpin forsira jedan moderan stil fudbala u sistemu 4-3-3 i pretpostavljam da po tom pitanju ništa neće menjati. Očekuje nas teška utakmica u svakom slučaju, trudićemo se da se pripremimo najbolje što možemo i da neke naše varijante, u taktičkom smislu, isprobamo u ovom meču. Rusija je veoma kvalitetna selekcija sa nekoliko zaista izvanrednih igrača i ovo je pravi test, bez obzira što se radi o prijateljskom meču. Na koga nas Rusi podsećaju? Pre bih rekao na Engleze i možda Dansku, jer Slovenija ne igra u tom sistemu, rekao je on.

Uz Stojkovića, javnosti se obratio i kapiten Dušan Tadić.

Pogledali smo video snimke reprezentacije Rusije. Radi se o izuzetno dobroj timskoj ekipi, naravno sa nekim individualnim kvalitetom, kao što ga ima Golovin i još nekoliko igrača. Nisu dugo imali utakmicu protiv jakog protivnika, vidi se da su željni dokazivanja, biće silno motivisani da to i pokažu. Očekuje nas izuzetno dobra provera i jedva čekamo, kao i oni, da izađemo na teren, rekao je on.

Utakmica Rusija – Srbija igra se sutra od 18 sati po srpskom vremenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Otkazan sastanak upravnog odbora Partizana

Sednica Upravnog odbora FK Partizan, koja je trebalo da bude održana danas, otkazana je u poslednjem trenutku. Kako javlja Kurir,...

POVEZANE OBJAVE