ODREĐEN DOMAĆIN: Svetsko prvenstvo za odbojkaše će se igrati u Aziji!

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je da će se XXI SP 2025. u konkurenciji odbojkaša odigrati od 12. do 28. septembra na Filipinima. Biće to ujedno i debi domaćina na Svetskom prvenstvu. Na XXI SP 2025. igraće 32 reprezentacije podeljene u 8 grupa sa po 4 selekcije.

Na osnovu odluka Saveta i Administrativnog Borda FIVB iz novembra prošle godine, plasman na SP 2025. izborili su do sada Filipini, domaćin prvenstva, Italija, aktuelni svetski prvak, po 3 reprezentacije sa Kontinentalnih šampionata 2023: Poljska, Slovenija i Francuska (umesto drugoplasirane Italije) iz Evrope (CEV), SAD, Kanada i Kuba iz Severne i Srednje Amerike (NORCECA), Argentina, Brazil i Kolumbija iz Južne Amerike (CSV), Japan, Iran i Katar iz Azije (AVC) i Egipat, Alžir i Libija iz Afrike (CAVB).

Preostalih 15 reprezentacija sa FIVB rang liste (https://en.volleyballworld.com/volleyball/world-ranking/men) biće poznato po završetku sezone reprezentativnih takmičenja u 2024, odnosno 10. avgusta, po završetku turnira Olimpijskih igara u Parizu.

Reprezentacije će u grupe na SP biti svrstane na osnovu rang liste FIVB.

Posle 3 odigrana meča, plasman u osminu finala izboriće po 2 selekcije iz svake grupe, a zatim će se igrati četvrtfinalni mečevi, polufinale, meč za treće mesto i finale.

Svetski prvak će za 17 dana takmičenja odigrati 7 utakmica.

Svetska prvenstva će se igrati svake neparne godine..

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE