Panter pred Real: Evo šta je rekao kapiten Partizana

Košarkaši Partizana večeras dočekuju Real Madrid u okviru 31. kola Evrolige.

Pred ovaj meč, najbolji košarkaš i kapiten Partizana prisetio se čuvenih mečeva iz prošle sezone sa tim klubom. Real je bio na ivici ispadanja, a onda se desila “tuča” na terenu i preokret, gde je kasnije tim i Madrida osvoji elitno takmičenje.

– Mogu da pričam samo u svoje ime… Razmišljam o prošloj sezoni i tim utakmicama sa Realom – počeo je priču za Mozzart sport Kevin Panter i dodao:

– Ponekad krivim sebe za sve što se desilo, jer da se nije desilo… Zapitaš se… Da li smo na fajnal-foru? Takva sam ličnost, osećam odgovornost za taj događaj, prihvatam krivicu.Tuča… Naravno da razmišljam o tom incidentu. U 100% slučajeva mi to prvo padne na pamet kada pomislim na Real – jasan je kapiten Partizana.

Nakon toga Panter je otkrio da je prolazio kroz teške dane posle tog susreta:

– Ljudi mogu da pričaju sve i svašta, ali nikada ne možeš da znaš kako ćeš u momentu da reaguješ kada te neko isprovocira. Zamislite samo sebe na poslu, radite svoje stvari i neko dođe i udari vas. Kako biste u toj situaciji reagovali? Ipak, posle svega ovoga što sam rekao… Nastavio sam dalje, radim svoj posao. Igram košarku i trudim se da pomognem timu na svakoj utakmici, tako će biti i na ovoj protiv Real Madrida. Idemo da igramo košarku.

O svojoj ekipi jedan od najboljih košarkaša u Evroligi je rekao.

 -Dopada mi se trenutno stanje ekipe što se tiče mentalne snage i pripreme. Uvek kažem, nemoj da sudiš o nekom samo na osnovu rezultata. Jedna lopta može da promeni mišljenje javnosti o jednoj ekipi, ali ono što sigurno mogu da kažem je da ova ekipa momaka nikada nije izgubila veru da možemo da ostvarimo ciljeve, nikada nismo prestajali da verujemo jedni u druge. Bez obzira na bilo koje ovosezonske rezultate, garantujem vam da ni u jednom trenutku nismo izgubili nadu u bolje sutra. Svaki dan dolazimo i uživamo u procesu, čak i kada rezultat utakmice nije onakav kakav si želeo, opet ostaješ pozitivan. Ulaziš u novi dan sa ciljem da napreduješ, sa takvim mentalitetom možeš mnogo toga da prevaziđeš, a ova ekipa ima taj mentalitet.

Kapiten crno-belih ima poruku za svoje navijače….

– Ostaćemo pozitivni, borićemo se. Košarkaški bogovi mogu da te nagrade za takav stav i da jedna utakmica ili jedna sitna situacija preokrene sve. Čak i kada apsolutno ništa ne ide onako kako si zamislio, pristup i mentalitet ne menjaš – zaključio je za Mozzart sport Kevin Panter.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Luka Dončić povređen: Nije dobro..

Najbolji košarkaš Dalasa Luka Dončić na konferenciji za medije rekao je da je igrao povređen meč protiv Klipersa, koji...

POVEZANE OBJAVE