VAŽNA BITKA ZA PLEJ-IN: Crno-beli nisu uspeli, Realu dovoljno tri minuta za brejk u Areni!

Košarkaši Partizana poraženi su od Real Madrida 88:76 u 31. kolu Evrolige. Crno-beli su odigrali odlično prvo poluvreme protiv aktuelnog šampiona Evrope. Krajem treće četvrtine doživeli pad, koji ih je kasnije koštao 15. trijumfa u elitnom takmičenju.

Crno-beli su meč počeli u petorci Doužer, Panter, Ponitka, Kaminski i Kaboklo.. Real je krenuo sa Kampacom, Kozerom, Hezonjom, Dekom i Poarijeom.

Duel je startovao promašajima Hezonje i Kaminskog. Crno beli trojkom bivšeg igrača Šarlota otvorili poentersko veče. Od tada su usledili prazni minuti na obe strane a na 5:0 povisio Panter. Posle tri i po minuta igre, prvi koš za Real ubacio je Poarije sa slobodnih bacanja. Tada gosti prave na tome 6:0 i prelaze u vođstvo. Obe ekipe su nervozno ušle u meč i grešili. Prva deonica je zato bila veoma neefikasna. U poslednji minut se ušlo sa 10:10 nakon pogotka Avramovića. Na kraju 13:13 posle prvih 10 minuta.

Kaminski je prvi poentirao u drugoj četvrtini. I tu se igralo u serijama, ali poenterski efikasnije nego u prvoj deonici. Već nakon četiri minuta ove, ubačeno je 11 poena na obe strane. Crno beli vodili 23:21 na četiri minuta do poluvremena. Imali prednost kako se bližilo poluvreme i +5 u jednom trenutku (28:23). Sa 10:3 serijom, Real je otišao na odmor sa +2 (33:31).

Drugo poluvreme je počelo trojkom Avramovića, na šta je odmah uzvratio istom merom Jabusele. Crno-beli imali +1 posle tri minuta u tom periodu. Ekipe se i ovde brzo smenjivale u vođstvu. Tako je i proticala igra u trećoj četvrtini.

Pri kraju treće četvrtine Partizan je vodio 54:52. Ali je potom usledila serija 16:0 Madriđana kojom su stigli do +14 (68:54) pred poslednju deonicu.

Prve poene u četvrtoj četvrtini postigao je Panter i time prekinuo veliku seriju gostiju. Real bolje počeo taj deo igre i stekao +17 (56:73). Tim iz Madrida je kasnije rutinski priveo meč kraju, iako su crno-beli pokušali da do kraja učine meč zanimljivijim.

Kod pobednika 22 poena imao je Hezonja. Kozer je upisao 10 koševa. U ekipi Partizana Kaminski je imao 19 poena. Naneli 12, a Avramović 10 kao jedina trojica dvocifrenih.

Crno-beli sledećeg četvrtka, takođe u 20:30 dočekuju Olimpijakos. Real je upisao 25 trijumf i naredne nedelje dočekuje Crvenu zvezdu Meridianbet.

Partizan – Real Madrid 76:88 (13:13, 18:20, 23:35, 22:22)

Standings provided by Sofascore

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLE KRUNISANJA ZA ŠAMPIONE: Crveni Torina ih pokrenuo, Inter siguran na Meaci! (VIDEO)

Fudbaleri Intera savladali su Torino sa 2:0 u 34. kolu Serije A. I to pred svojim navijačima, u prvom...

POVEZANE OBJAVE