PREKINULI LOŠ NIZ: Zvezda srušila Virtus u Areni!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su Virtus sa 94:79 u 31. kolu Evorlige. Crveno-beli su tako upisali tek 11 trijumf u elitnom takmičenju, prvu još od kraja januara i pobede protiv Valensije. Od druge četvrtine su podigli ritam igre. U nekoliko navrata imali dvocifren plus, i imali odgovor na nalete gostiju.

Crveno-beli su meč počeli u petorci Hanga, Nedović, Davidovac, Ilić i Bolomboj. Virtus je krenuo sa Pajolom, Belinelijem, Dobrićem, Šengelijom i Danstonom.

Virtus je meč otvorio trojkom Mark Belinelija. Zvezda je na početku promašivala i imala izgubljene lopte. Danston je pogodio za 5:0. Prve poene Zvezdi doneo Dalibor Ilić. Davidovac potom trojkom prvo vođstvo na meču 9:7. Belineli je potom već upisao drugu trojku za pet minuta igre. Ekipe su se smenjivale u prednosti sredinom prvog perioda. Sa +2 Virtus je vodio posle prve četvrtine 23:21.

Prvi koš u drugoj četvrtini je postigao Luka Mitrović. Virtus potom stigao do +5 (30:25) posle početna tri minuta. I ovaj deo igre bio je egal. Nijedna ekipa nije mogla da se odlepi u Štark Areni. Crveno-beli uglavnom bili u minimalnom minusu. Poslednji minut pred poluvreme su obeležile greške na obe strane. Na kraju je Zvezda imala +6 posle 20 minuta trojkama Tobija i Teodosića. (48:42)

Tobi ima 7 poena uz trojicu igrača sa šest koševa. Kod Virtusa izdvojio se Šengelija sa 13 poena.

Drugo poluvreme je košem otvorio Dejan Davidovac. Za Virtus je prvi pogodio raspoloženi Belineli. Pogotkom Nedovića, Zvezda je stekla dvocifrenu prednost 54:44.

Tokom ovog perioda je ispustili, a Virtus vratio Egal (61:61). Crveno-beli su trojkom Teodosića odbili nalet italijanskog tima. Nedović pogodio oba bacanja za 66:61. Teo nastavio seriju i produžio je na 7:0 (68:61). Kasnije je to naraslo na 11:0 za crveno-bele koji u finišu četvrtine vraćaju dvocifren plus 72:61 posle trojke Nedovića. Šengelija to prekinuo. Ova četvrtina je za oba tima bila najefikasnija. Crveno-beli imali +9 pred četvrti period a Hanga na kraju blokirao Šengeliju.

Prve poene u 4/4 postiže Belineli, a Virtus je počinje sa 5:0 i približio odmah na 74:69. Nakon minut ipo, Zvezda postiže pogodak preko Mitrovića. Pogodio i slobodno bacanje za 77:69. Narednim košem Dejana Davidovca je ponovo bilo +10 za Zvezdu 79:69.

Džordan Miki prekinuo seriju domaćina pogocima sa slobodnih bacanja. On je kasnije i smanjio na 79:73 u korist Zvezde. Bolomboj odgovorio sa 2+1. Virtus konstantno vršio pritisak na Zvezdu u pokušaju da dođe do pobede u poslednja tri minuta utakmice. Bolomboj pogodio za +9 (87:79) na 2:14 do kraja.

U poslednjem minutu je Davidovac blokirao Belinelija. On i Bolomboj novim poenima definitivno rešili pitanje pobednika. To je trojkom zaokružio Nemanja Nedović. Lunberg je bio polovičan sa bacanja.

Najbolji kod pobednika bio je Nemanja Nedović sa 25 poena i 7 asistencija. Pratio ga je Bolomboj sa 15 koševa.. U timu Virtusa istakao se Šengelija sa 25 koševa. Lundberg je imao 15, a Belineli poen Manje. Dobrić je ubacio samo koš.

Zvezda sledeći meč u elitnom takmičenju igra u Madridu protiv Reala.

Crvena zvezda – Virtus 94:79 (21:23, 27:19, 26:23, 20:14)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Legenda Partizana jasna: Duljaj treba da ostane

Da li će Igor Duljaj ostati trener fudbalera Partizana, biće poznato nakon vanredne sednice Upravnog odbora kluba iz Humske. Partizan...

POVEZANE OBJAVE