PRVI MU JE PRUŽIO ŠANSU: Selektor Pešić se oglasio povodom kraja karijere Nemanje Bjelice

Danas je dugogodišnji srpski reprezentativac Nemanja Bjelica zvanično objavio da završava svoju igračku karijeru.

Svojevremeno mu je prvi veliku šansu pružio Svetislavi Pešić, aktuelni selektor Srbije – u Crvenoj zvezdi – kada je Bjelica stigao iz Austrije kao malo poznat košarkaš, a potom izrastao prvo u najboljeg igrača crveno-belih, a potom i Evrope, kao i osvajača NBA lige i srebrnih medalja na Evropskom (2009) i Svetskom prvenstvu (2014) sa reprezentacijom Srbije.

Zanimljivo da je te sezone 2008/09 Pešić Bjelicu forsirao na mestu plejmejkera, iako je u klub stigao kao krilni centar, ali se kasnije Nemanja kroz karijeru spuštao po poziciji i postepeno vratio na mesto četvorke.

Upravo je Bjelica trebalo da bude kapiten reprezentacije na Evropskom prvenstvu pretprošle godine pod vođstvom Pešića, ali se povredio na pripremama, otkada je igrao veoma malo.

Ovim povodom Pešić je naglasio njegov značaj za Crvenu zvezdu i reprezentaciju.

Nemanja treba da bude ponosan na sve što je uradio u svojoj karijeri. On nije samo imao fantastičnu karijeru, već je bio jedan od retkih koji je svojim načinom igre, menjao čitavu košarkašku igru. Veoma je značajan bio za stvaranje nove Zvezde, a njegov značaj za celokupan razvoj srpske košarke je nemerljiv. Pre svega mu želim dobro zdravlje i dobar izbor šta će raditi u budućnosti, sa željom da uvek ostane u košarci, naveo je Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE