ZA RADOST NA MARAKANI: Knežević srušio Zenit! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Zenita iz Sankt Petersburga sa 1:0 u prijateljskom susretu. Oba kluba imali su šanse, ali je jedini gol pao u finišu.

Na početku duela je minutom ćutanja odata počast stradalima nakon napada i pucnjave u Moskvi.

Prvo uzbuđenje na terenu je viđeno u 6. minutu. Nakon faula Karavaeva, Zvezda je tražila penal koji nije dobila. Guteša imao četiri minuta kasnije laku intervenciju. Nakon 20 minuta nije bilo konkretnih šansi na obe strane. Isidor bio neprecizan u 23. minutu a Zenit opasniji bio.

Za Zvezdu je najbolju priliku propustio Nikola Knežević u 37. minutu. Olainka ga je uposlio, a šut mu odbranio Keržakov.

Katai nije potom uspeo iz slobodnjaka u 41. minutu. Minute dobre igre nisu mogli crveno-beli da krunišu golom. Endiaje i Olainka nisu uspeli da zakače loptu posle ubacivanja Radojevića u 44. minutu. Pa tako nije bilo pogodaka nakon prvog poluvremena. Marakanu je posetilo 42.771 navijač.

U drugom delu, Olainka je u 54. minutu šutirao preko prečke. Zenit je u dva minuta propustio dve ogromne šanse. Udarac Jerohina se odbio od prečke, ali lopta nije prešla celim obimom gol liniju u 60. minutu.

U 62-om je Vilson Isidor pogodio stativu.

Onda je Nikola Mituljikić propustio idealnu šansu. Nakon kombinacije Kange i ubacivanja Kataija, promašio je gol glavom u padu u 73. minutu meča.

Marko Ćurić zamenio je Šerifa Endiajea u sledećem minutu igre. Crveno-beli su naplatili promašaje. U 82. minutu, vođstvo je doneo Nikola Knežević. Nakon odbijene lopte, fintom je uspeo da se oslobodi defanzivca i smesti loptu u mrežu. Time doneo pobedu Zvezdi.

Crveno beli nastavljaju takmičenje u prvenstvu sledeće nedelje kada gostuju Javoru u Ivanjici.

Crvena zvezda – Zenit 1:0 (0:0)

Knežević 82′

Crvena zvezda: Guteša, Spajić, Rodić (od 46′ Ogbi), Radojević, Nikolić, Kanga, Knežević, Mituljikić, Katai, Olainka, Endiaje

Zenit: Keržakov (od 46′ Vasjutin), Karavaev, Rodrigao, Santos, Nino, Kovalenko, Ahmetov, Erohin, Pedro, Muntuan, Isidor

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRE POLUFINALA SA BORUSIJOM: Potpisan petogodišnji ugovor u Parizu!

Fudbaleri PSŽ-a izvesno će osvojiti titulu u šampionatu Francuske. Očekuje ih i dvomeč polufinala Lige šampiona protiv Borusije Dortmund. Da se...

POVEZANE OBJAVE