Žižić: Dolazak kod Sferopulosa najbolji potez u karijeri

Košarkaš Virtusa Ante Žižić je u razgovoru sa Mocart sport pričao o svojoj karijeri. Pomenuo je i aktuelnog trenera Crvene zvezde sa kojim je sarađivao u Makabiju iz Tel Aviva.

– Janis me je preporodio, sa osmehom će hrvatski centar i nastavlja:

– Za njega imam samo reči hvale, kao trenera i čoveka. Moja najbolja odluka u karijeri bila je da nakon tri godine provedene u NBA dođem kod Janisa. Čovek me doslovno preporodio i prvi put sam imao konekciju sa trenerom koji nije samo prijateljski, nego je u svakom smislu vrhunski na relaciji trener-igrač. Znao sam u svakom trenetku šta traži od mene, bio mi je velika potpora, držao mi je leđa i na tome sam mu vraćao iz utakmice u utakmicu na najbolji način. Svaka pohvala za njega. I danas sebi kažem, sutra bih opet voleo da mi bude trener.

Da li je baš otvorenost ono što ga čini drugačijim od ostalih trenera, naravno uz njegovu filozofiju i pečat koji ostavlja na svaki tim?

– Sa ljudske strane, čovek je fenomenalan. On ne gleda ime, ko si i šta si, njemu je teren jedino merilo. To igračima mnogo znači, jer znaš da kroz trening ili utakmicu možeš da se izboriš za dodatni prostor. Prepošten je, ima i on velika očekivanja i trener je kod koga se dosta radi i traži mnogo zalaganja, borbe, ali dobićeš priliku kod njega ako si uporan i vredan. To se ne viđa često u Evropi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE