Partizan slomio Studentski centar u zanimljivoj utakmici, Koprivica blistao

Košarkaši Partizana slavili su na gostovanju u Podgorici protiv Studentskog centra sa 84-78, u veoma zanimljivoj utakmici 24. kola regionalne ABA lige.

Ovim su košarkaši Partizana iskoristili poraz Budućnosti od FMP-a i zauzeli drugu poziciju, a oba tima imaju po 18 pobeda i 6 poraza.

Crno-beli su bolje ušli u utakmicu i poveli sa 5-0 nakon trojke Danila Anđušića. Međutim, usledio je niz od 9 uzastopnih poena domaćih, kojim su došli do potpunog preokreta i poveli sa 22-14. Sve do isteka prvog dela utakmice održavali su prednost, pa je Partizan posle 10 minuta gubio sa 26-20, posle ubačenih bacanja Frenka Kaminskog.

Međutim, novu najveću prednost Studentski centar dostigao je na startu drugog perioda kada je Bogavac pogodio trojku za +9. Ipak, crno-beli su uspeli da izjednače posle serije 9-0 nakon zakucavanja Ponitke (33-33) na nešto manje od četiri minuta do kraja poluvremena.

Ovaj nalet je ipak odbio Ivišić, koji je zakucavanjem sprečio preokret, a tim Željka Obradovića nije uspeo da dođe do vođstva ni do odlaska na odmor između poluvremena, kada je gubio sa 41-38 nakon zakucavanja Doukinsa na 6 sekundi do kraja.

Međutim, već na početku drugog poluvremena srpski predstavnik je vezao 4 poena i nakon zakucavanja Koprivice preokrenuo na 42-41. Centar crno-belih bio je najzaslužniji i za seriju od 6 poena kojom se njegov tim odlepio na +5 (49-44), i potom je održavao sve do kraja, s tim da je u jednom momentu SC gubio samo sa pola koša menjka posle novog zakucavanja Ivišića.

Na kraju treće deonice Partizan je vodio sa 63-58, posle poena Smailagića na 22 sekunde do istekao ovog dela i promašene trojke Ivišića.

Partizan nije ispustio prednost sve do kraja utakmice, iako je varirala. U jednom trenutku je iznosila samo 2 poena razlike, ali su gosti u završnici dostigli i dvocifrenu prednost po prvi put na utakmici, kada je sve bilo jasno.

Najefikasniji u pobedi bio je Balša Koprivica sa 20 poena, a upisao je i 8 skokova i po asistenciju i blokadu. Džejms Naneli zabeležio je 17, a Kevin Panter 16 poena.

U poraženom timu je Obri Doukins postigao 21 poen i bio jedini sa dvocifrenim učinkom, dok su Hadžibegović, Bogavac i Ivišić upisali po 9 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srpkinja šampionka Evrope!

Srpska veslačica Jovana Arsić postala je šampionka Evrope u disciplini skif, nakon trijumfa na Evropskom prvenstvu u Segedinu. Naša...

POVEZANE OBJAVE