Barać nakon prve pobede Mege nad Zvezdom u ABA ligi: Rekao sam igračima da bi sve što bih dalje govorio pokvarilo njihovih pet minuta

Košarkaši Mege napravili su iznenađenje u 24. kolu ABA lige, savladavši u gostima višestrukog šampiona i lidera na tabeli Crvenu zvezdu, nakon preokreta u poslednjoj četvrtini.

Svoje utiske nakon utakmice izneo je trener tima Mege Marko Barać.

U prvom delu sezone smo protiv Crvene zvezde odigrali dobro, bili u igri praktično 40 minuta i na kraju je moglo da ode na obe strane, ali oni su bili bolji u završnici. Osetili smo da možemo da se nosimo i na taj način smo se spremali. Otvorili smo meč izvanredno, napadački vrlo pametno, defanzivno odgovorno i prva četvrtina se završila kako smo želeli. U drugoj četvrtini, nošeni nekim momentima i preteranim samopouzdanjem, pokušali smo da budemo veći majstori od majstora preko puta, što je za sada nemoguće i napravili smo nekoliko gluposti, čime smo dozvolili Zvezdi da okrene utakmicu do kraja druge četvrtine, rekao je Barać, pa dodao:

Međutim, reakcija mog tima u drugom poluvremenu je bila izvanredna, kao i nivo borbe sa ovakvom rotacijom, večeras prilično skraćenom, jer je naš najvažniji odbrambeni igrač Malovec rano napravio pet faulova, ali igrači koji su bili na terenu su sve ovo izneli neverovatno. Rekao sam im u svlačionici da sam puno pričao ovih dana, a da bi sve što bih dalje rekao pokvarilo njihovih pet minuta, rezimirao je trener Mege.

Ovo je bila prva pobeda Mege nad današnjim rivalom u regionalnom takmičenju.

Nemam neki poseban osećaj, prepustio bih to ljudima koji se bave istorijom. Rekordi i tradicija su tu da se ruše. Ovo je velika pobeda mojih igrača, a sve ostalo može da bude zanimljivost, izjavio je Barać.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srpkinja šampionka Evrope!

Srpska veslačica Jovana Arsić postala je šampionka Evrope u disciplini skif, nakon trijumfa na Evropskom prvenstvu u Segedinu. Naša...

POVEZANE OBJAVE