Hrabra Megina deca velikim preokretom do pobede nad Zvezdom u Areni!

Košarkaši Mege napravili su veliko iznenađenje u 24. kolu regionalne ABA lige, savladavši na gostovanju u Beogradskoj areni Crvenu zvezdu sa 89-83.

Pobeda dobija na značaju jer su mladi košarkaši Mege do velikog preokreta veoma hrabrom igrom stigli u poslendjoj četvrtini. Utakmice ova dva tima najčešće su veoma uzbudljive već duži niz godina, što se nastavilo i sada tako što je tim Marka Baraća vezao i petu uzastopnu pobedu, ne dozvolivši da niz prekine čak ni višestruki šampion i učesnik Evrolige.

Nakon ujednačenog uvodnog dela utakmice i smenjivanja u vođstvu, gosti su prvi došli do osetnije prednosti. Nakon serije 9-0 Mega je povela sa 24-15 posle poena Jelavića.

Teodosić je pogodio trojku na minut i 11 sekundi do isteka četvrtine za 24-15, što je bio i krajnji rezultat nakon prvog dela pošto su poslednji minut obeležili promašaji.

Trojkom Jelavića Mega je vratila +9 nakon minuta i po igre u drugom kvartalu, ali su crveno-beli tada postepeno počeli da smanjiju zaostatak, dok Gedraitis nije na nešto više od četiri minuta do kraja poluvremena pogodio skok šut za izjednačenje (36-36).

Odmah je usledio i preokret trojkom Hange, nakon čega tim Janisa Sferopulosa više nije ispuštao prednost. Na poluvremenu je, nakon serije 6-0 Ilića i Lazarevića u završnici, vodio sa 48-41.

Nakon minuta igre u drugom poluvremenu Iljasolu je ubacio trojku i otvorio poenterski ovaj period, ali mu je odmah istom merom uzvratio Nemanja Nedović. Posle novih poena Iljasolua Mega je prišla na 51-48, ali nije uspela više.

Posle nove trojke Hange crveno-beli su došli i do prve dvocifrene prednosti (61-50) nakon nešto više od 4 minuta igre u trećoj deonici, ali je tim trenera Baraća uspeo da se održi i da na kraju četvrtine gubi sa pristojnih 69-61 nakon poena Miljenovića, što se ispostavilo veoma značajnim.

Gedraitis je ubacio trojku odmah na početku poslednje deonice, ali je onda usledio period igre u kom je Mega bila bolja. Usledila je velika serija Mege 13-2, pa je prvo Iljasolu trojkom izjendačio na 74-74, da bi zatim veoma raspoloženi Filip Jović doneo potpuni preokret.

Na to je trojkom odgovorio Hanga, ali je bio nešto kasnije i vinovnik poteza utakmice, kada ga je u kontri odlično izblokirao mladi Đurišić.

U završnici mladim košarkašima Mege ostalo je dovoljno snage i za potpuni preokret, a u pretposlednjem minutu je prvo Jelavić pogodio uz realizovano dodatno bacanje, dok je gotovo sve dileme otklonio Đurišić trojkom za prednost od 88-80 na minut i 13 sekundi do kraja.

Najefikasniji u pobedi bio je Stefan Miljenović sa16 poena, koji pomalo netipično za njega nije popunio ostale statističke kolone.

Andrija Jelavić zabeležio je 13 poena, 5 skokova i asistenciju, dok je Uroš Plavšić sakupio 10 poena, 7 skokova i 2 završna dodavanja. U završnici su se posebno istakli Nikola Đurišić, koji je na kraju imao 9 poena, 3 skoka i 4 asistencije, kao i Filip Jović, koji se zaustavio na učinku od 8 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

U redovima Zvezde Adam hanga zabeležio je 17 poena, a dvocifreni učinak imao je još samo Nemanja Nedović sa 15 poena i 7 asistencija.

Crveno-beli svakako ostaju na liderskoj poziciji tabele sa učinkom od 20 pobeda i 4 poraza, ali nisu i matematički obezbedili prvo mesto pred plejof. Megi sa druge strane ova pobeda mnogo znači jer je sa učinkom 14/10 sačuvala šanse da ima prednost domaćeg terena u plejofu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IZNENAĐENJE U MADRIDU: Holanđanin izbacio nekada 4. tenisera sveta!

Danski teniser Helger Rune završio je učešće na mastersu u Madridu. Nakon nešto više od dva sata, izgubio je sa...

POVEZANE OBJAVE