PIKSI NAKON POBEDE NAD KIPROM: Da je Mitar pogodio, moguće da bi utakmica otišla u drugom pravcu

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je u prijateljskoj utakmici Kipar minimalnim rezultatom.

Svoje utiske je nakon utakmice izneo selektor Dragan Stojković Piksi.

Mislim da ćemo ovu utamicu pamtiti po nekoliko stvari: upisana je pobeda kakva-takva, jedan gol je bio dovoljan, potom po rekordu Dušana Tadića, da mladi Baždar debitovao i da smo promašili, rekao je selektor Srbije, pa se osvrnuo na sam tok duela:

Dobra test utakmica, dobar trening. Ima dosta stvari da se ispravi, dosta stvari za dobru analizu. U ovim utakmicama najvažnije je da su svi igrači dobili šansu, a ono što je najbitnije za mene, da sam video ono što sam želeo da vidim, da sam dobio neke informacije koje će mi služiti za ubuduće, istakao je Piksi, pa dodao:

Prvo poluvreme je bilo zaista korektno odigrano, u fizičkom smislu. Izašli smo u visok presing, stvorili nekoliko šansi, postigli gol, promašili penal. Da je Mitar pogodio, moguće da bi utakmica otišla u drugom pravcu, bilo bi lakše da je kontrolišemo. Ovako, protivnik je stekao samopouzdanje, pogotovo u drugom poluvremenu. Iako smo mi dosta igrača menjali, ritam utakmice bi trebalo da se drži svih 90 minuta.

Stojković smatra da će se tek videti prava slika našeg nacionalnog tima.

Ovaj martovski prozor takav kakav je, ali u junu nas čeka glazura tima, to je finalizacija onoga zašta se spremamo. I sigurno da će utakmice protiv Austrije i Švedske dati mnoge odgovore u kakvom stanju će Srbija biti i kako će izgledati na Evropskom prvenstvu. Te dve utakmice, bez obzira što su prijateljske, shvatam najozbiljnije. Imamo dovoljno vremena da ispratimo formu, minutažu, sve što se tiče naših igrača. Ne treba zaboraviti grupu igrača koja nije bila na spisku na ovom okupljanju, tako da njihovim povratkom Srbija će biti daleko moćnija i jača, rekao je selektor, pa čestitiao Dušanu Tadiću na rekordu:

Dobro je da smo pobedili, da može da pamti rekord sa pobedom. Igrač koji dugo traje, svojom igrom i ponašanjem je potpuno zaslužio. Oborio je rekord, od srca mu čestitam – svaka čast, poručio je Stojković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OČEKIVANO: Portugalac ostaje sa Mitrovićem i Sergejem

Al Hilal iz Saudijske Arabije imao je sjajnu sezonu u kojoj su postali prvaci te zemlje. Klub za koji igraju...

POVEZANE OBJAVE