Srbija savladala Kipar minimalnim rezultatom, veoma loše drugo poluvreme Orlova (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Kipar u prijateljskoj utakmici odigranoj u Larnaki minimalnim rezultatom 1-0.

Naši fudbaleri su poveli već u 7. minutu posle dosetljivosti Lazara Samardžića, koji je brzo izveo slobodan udarac, pronašavši Sergeja Milinković-Savića na eptercu, koji je odlično odreagovao za 1-0.

Samardžić je potom samo tri minuta kasnije izborio novu veliku šansu da se udvostruči prednost Srbije, kada je nakon njegovog šuta lopta pogodila Laifisa u ruku, te je dosuđen penal.

Ipak, sa bele tačke neprecizan je bio najbolji strelac našeg nacionalnog tima Aleksandar Mitrović, koji je tako propustio priliku da se danas na listi strelaca pridruži svom saigraču iz Al-Hilala.

Nastavili su se nasrtaji Srbije, bilo je nekoliko potencijalnih prilika koje nisu dovele do konkretne šanse, sve dok u 25. minutu Mitrović nije pokušao glavom nakon centaršuta Kostića iz kornera, ali preslabo.

U 33. minutu dobru akciju Milinković-Savića i Mitrovića nije uspeo da kruniše Samardžić, čiji je pokušaj šuta izblokiran. Potom je polako padao ritam utakmice.

Iz takvog stanja na terenu proistekla je i prva konkretnija šansa za Kipar, ali je Pitas glavom loptu poslao preko gola. Potom je i Babić na drugoj strani lošije šutirao glavom i nije ugrozio gol protivnika posle centaršuta iz kornera Filipa Kostića.

U zaustavnom vremenu viđena je kontra domaćih, koja je potencijalno mogla da bude veoma opasna, ali je katastrofalnim centaršutem upropaštena, pa Rajković nije imao ozbiljniji posao ni ovom prilikom na golu.

U drugom poluvremenu srpski fudbaleri su bili daleko lošija ekipa. Pitas je već početkom drugog dela oprobao udarac sa 16 metara, ali je to učinio veoma neuspešno.

U 50. minutu je posle kontre koju je pokrenuo Jović pokušao Kostić, ali je šutirao pored gola. I nešto kasnije fudbaler Juventusa nije uspeo da “poentira” nakon dobre lopte Dušana Tadića, koji je na ovoj utakmici postao rekorder naše reprezentacije.

Umalo je došlo do izjednačenja posle šuta Pitasa, koji je prodrmao stativu, a u nastavku akcije je Milenković uspeo da otkloni opasnost pre nego što su do lopte došli domaći fudbaleri.

Poslednjih petnaestak minuta na terenu je proveo i Samed Baždar, koji je upisao debi u nacionalnom timu, zamenivši strelca gola za Srbiju.

Nastavili su se napadi Kiprana, ali nisu uspevlai da dođu do pogotka, što zbog rekacije u poslednjem momentu Babića, što zbog promašaja.

U 88. minutu je Luka Jović propustio priliku da reši utakmicu, kao i Mijat Gaćinović nešto kasnije nakon odličnih driblinga. Neposredno nakon toga Rajković je intervencijom sprečio izjednačenje nakon što je odbrana naših još jednom lako ispala.

Kipar (3-4-3): Mol – Karo (od 6. Kiprijanu), Gogić, Laifis – Andreu (od 46. Špoljarić), Kirijaku, Kusulos (od 74. Artimatas), Koreja – Loizu, Pitas (od 89. Kakulali), Haralambos.

Srbija (3-4-2-1): Rajković – Milenković, Mašović (od 85. Eraković), Babić – Živković, Mijailović, Lukić (od 46. Jović), Kostić (od 63. Zdjelar) – Samardžić (od 46. Tadić), S. Milinković-Savić (od 76. Baždar) – Mitrović (od 63. Gaćinović).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UBEDLJIVA POBEDA: Porto posle 40 godina dobio novog predsednika!

Fudbaleri Porta ove sezone neće osvojiti titulu prvaka države. Večeras igraju derbi sa Sportingom koji će osvojiti izvesno taj trofej. Nakon...

POVEZANE OBJAVE