EVROKUP: Alimpijevićev Bešiktaš loše započeo polufinalnu seriju, uzalud dvocifren Simonović

Košarkaši Bešiktaša, koje sa klupe predvodi srpski trener Dušan Alimpijević, poraženi su u prvoj utakmici polufinalne serije Evrokupa na gostovanju francuskom Buržu sa 86-74.

Domaćin je vodio gotovo od samog početka, a već u drugoj deonici je razlika iznosila +16. Istanbulski crno-beli su uspeli da se u završnici treće deonice serijom od osam poena približe na 60-56, ali to je bilo sve što su uspeli, pošto je već na početku poslednjeg dela usledila serija 7-0 francuskog tima, nakon čega su dvocifrenom razlikom skoro neprestano vodili do samog kraja.

Najefikasniji u pobedi Burža bio je Ajzea Majk sa 16 poena, a upisao je i 6 skokova i 3 asistencije. Džekuan Luis je zabeležio 14 poena i 5 asistencija.

U poraženoj ekipi Anhel Delgado upisao je neverovatan dabl-dabl sa 15 poena i 16 skokova, dok je Marko Simonović, centar pozajmljen od strane Crvene zvezde, takođe bio efikasan sa 14 poena, uz 3 uhvaćene lopte. Njegov nekadašnji saigrač u reprezentaciji Crne Gore Derik Nidam upisao je 13 poena i 5 završnih dodavanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA: Minesota opet pregazila Finiks (VIDEO)

Košarkaši Minesote nastavili su sa dominatnim partijama u seriji sa Finiksom i došli su do vođstva 3:0 u seriji....

POVEZANE OBJAVE