I BOŽIĆ PORAŽEN OD FRANCUZA: London Lajonsi poraženi u okršaju svetskih metropola u polufinalu Evrokupa

Nakon Bešiktaša Dušana Alimpijevića, ni drugi srpski trener nije bio uspešan na gostovanju u Francuskoj u sklopu polufinala košarkaškog Evrokupa.

London Lajonsi, koje sa klupe predvodi Petar Božić, poraženi su u prvoj utakmici polufinala u Parizu protiv istoimenog tima sa 99-86.

Gosti su na početku utakmice poveli sa +7, ali su ubrzo domaći košarkaši preuzeli kontrolu utakmice i već tokom drugog perioda imali dvocifrenu prednost, ali je na poluvremenu i dalje sve bilo otvoreno pošto su Parižani vodili sa 54-49.

Utakmica je ipak prelomljena već u ranoj fazi treće deonice, tokom koje je francuski predstavnik neprestano uvećavao prednost sve do +22 na kraju iste, kada je vodio sa 79-57. Do kraja duela tim srpskog trenera uspeo je samo da umanji razliku, što nema značaja u ovoj fazi takmičenja.

Ti Džej Šorts bio je najefikasniji u pobedi sa 23 poena, uz čak 7 asistencija i 6 skokova. Samo poen manje zabeležio je Nadir Hifi, dok je bivši košarkaš Partizana Bandža Si ubacio samo 2 poena i upisao dva skoka.

U poraženoj ekipi David Navaba uknjižio je 24 poena, uz 5 skokova i asistenciju, dok je Gabi Olaseni sakupio 15 poena i 5 skokova, a Sem Deker 11 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BLIZU REALIZACIJE: Barselona besplatno dovodi prvaka sveta!

Fudbaleri Barselone trenutno su treći u La Ligi. Privremeno ih je pretekla Đirona pre nego što sutra odigraju meč sa...

POVEZANE OBJAVE