“PROBRANO” DRUŠTVO: Luka Jović svrstan među najveće promašaje Real Madrida

Srpski napadač Luka Jović svojevremeno je kao jedan od najtraženijih napadača na svetu iz Ajntrahta prešao u madridski Real u transferu vrednom 63.000.000 evra, tada rekordnom kada je reč o srpskim fudbalerima.

Međutim, malo je reći da nije opravdao očekivanja. Tokom dve sezone provedene u Madridu zaigrao je na samo 51 utakmici, uz učinak od 3 gola i 5 asistencija. Doduše, sa Kraljevskim klubom je osvojio Ligu šampiona, ali bez značajne uloge u tom pohodu.

Tako se “kvalifikovao” za listu deset najvećih promašaja madridskog velikana, koju je sačinio portal “90min“.

Ako je za utehu, nalazi se u probranom društvu nekoliko velikana ove igre, među kojima je svakako najveće Brazilac Ronaldo, iako se sa ovim možda mnogi i ne bi složili, s obzirom na to da je tokom četiri sezone na Santijago Bernabeu popularni Zuba zabeležio učinak od 103 gola i 35 asistencija. Međutim, izgleda da mu se zamera što za to vreme nije osvojio Ligu šampiona, kao uostalom ni nikada ranije niti kasnije u karijeri.

Uz njih dvojicu tu je još jedan napadač iz prve generacije “Galaktikosa” Florentina Pereza – Majkl Oven, kao i Kaka, Valter Samjuel, Robinjo, Hames Rodrigez, Teo Ernandez, Martin Edegard i, naravno, Eden Azar, kog su konačno uspeli da se oslobode tokom leta.

Jović je iz Reala kasnije prešao u Fiorentinu, gde takođe nije uspeo da oživi karijeru, ali mu je to pošlo za rukom krajem godine u Milanu, u koji je stigao tokom leta, odnosno početkom aktuelne sezone.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROŠTAJ OD MADRIDA: Sjajni Čeh izbacio Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati četvrtfinale mastersa u Madridu. Poražen je sa 2:0 od Čeha Jirija Lehečke pred domaćom...

POVEZANE OBJAVE