Tristan o prelasku u NBA: Bilo je teško igrati u Evropi

Bivši igrač Partizana Tristan Vukčević je odlučio da je vreme za selidbu u NBA. Partizan je dobio ozbiljno obeštećenje, a Tristan započeo svoju priču sa druge strane Bare.

Protiv Čikaga, Vukčević je prvi put dobio nešto ozbiljniju ulogu u rotaciji Vašingtona, a ovaj momak koji sada ispunjava uslove i da zaigra za reprezentaciju Srbije, potpuno je odgovorio izazovu. Ubacio je šuteve i bio važan šraf u igri Vizardsa.

Vukčević je posle meča pričao i za dopisnika RTS iz Čikaga, rekavši da mu i podrška srpskih navijača u Gradu vetra znači.

– Bilo je stvarno super. Znam da u Čikagu ima dosta Srba. Lepo se osećam jer su me svi dobro prihvatili. Kada izađem na teren sjajno mi je i to mi dosta pomaže, poručio je Tristan i dodao:

– Nije bilo lako dok sam igrao u Evropi. Super je što sam sada ovde, totalno drugačije igram, moram to da prihvatim i naučim njihovu košarku.

Odlazak iz Humske je bio iznenadan za sve.

– Da. Dobro plaćeno obeštećenje u Partizanu. To je bila moja odluka. Hteo sam da dođem ovde. Ne znam koji je plan dalje, idem dan po dan. Ovo radim ceo život, nije mi problem da uđem brzo u sistem. Volim da igram košarku. Što više sam na terenu to mi je bolje, poručio je Tristan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda podseća navijače: Besplatan ulaz za Megu

Košarkaši Crvene Zvezde igraju sa Megom 3. maja, u petak u hali "Aleksandar Nikolić", u okviru prvog meča polufinalne serije...

POVEZANE OBJAVE