Lazetić o uspehu: Kritikovali su nas zbog velikog broja igrača Zvezde

Fudbalska kadetska reprezentacija Srbije se plasirala na završni turnir Evropskog prvenstva, a direktor mlađih selekcija Nikola Lazetić se oglasio.

Kadeti su u meču sa Turskom, koju su savladali 2:0, obezbedili prolaz među najbolje ekipe Starog kontinenta, što je bio povod da Lazetić ponosno istakne kako se u Savezu kvalitetno radi sa mladim selekcijama.

Želeo bih pre svega da selektoru Damjanoviću i njegovim momcima čestitam na fenomenalnoj partiji protiv Turske i pobedi koja nam je obezbedila učešće na završnom turniru na Kipru. Podatak da smo treći put zaredom među najboljim selekcijama do 17 godina u Evropi, dovoljno govori o radu sa mlađim kategorijama u Fudbalskom savezu Srbije i načinu na koji kroz instruktorske službe selektiramo najtalentovaniju decu u zemlji, rekao je Lazetić.

On je podsetio da je reč o dečacima koji tek sazrevaju i stasavaju, da vreme radi za njih.

-Osnovni cilj je da što veći broj tih igrača dogura do A reprezentacije, ali je svakako i takmičarski aspekt veoma važan faktor u procesu njihovog sazrevanja. Učešće na Evropskom prvenstvu i odmeravanje snaga sa najboljima može da im bude ogroman impuls u daljem toku karijere.

Od trećeg uzastopnog učešća na Evropskom prvenstvu Lazetić očekuje još jedan zapažen rezultat. 

– Prve godine smo bili treći u Evropi, druge godine prošli grupnu fazu šampionata i ispali u četvrtfinalu, ostaje nam da verujemo da će treća biti sreća. Verujemo u ovu generaciju i nadamo se zapaženom rezultatu na završnom turniru na Kipru. Mnogi su sumnjali u izbor selektora Damjanovića i kritikovali nas zbog velikog broja igrača Crvene zvezde koji su se našli na konačnom spisku. Rezultati na turniru u Gruziji govore o tome da kriterijum nije klupska pripadnost, već isključivo kvalitet igrača. Zovemo samo najbolje i tako će biti i ubuduće, poručio je Lazetić za sajt FSS..

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zasluženo: Kampaco je MVP (VIDEO)

Košarkaš Real Madrida Fakundo Kampaco je najkorisniji igrač drugih utakmica četvrtfinala plej-ofa Evrolige. Real Madrid je pobedio Baskoniju sa 101:90...

POVEZANE OBJAVE