SEĆAĆE SE OVE UTAKMICE: Imali +14, loši minuti crno-belih za brejk Olimpijakosa u prepunoj Areni!

Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpijakosa 74:69 u 32. kolu Evrolige. Imaće za čim da žale pošto su tri četvrtine odigrali sjajno i imali dobru zalihu pred četvrtu. Opet ih je pobede koštala serija bez poena. I dalje je sve otvoreno za plej-in.

Crno-beli su počeli u petorci Doužer, Panter, Ponitka, Kaminski i Kaboklo . Startnih pet za Olimpijakos bili su: Vokap, Kenan, Papanikolau, Piters i Fal.

Susret je trojkom otvorio Bruno Kaboklo. Prvi šut za goste promašio je Kenan kao i Piters posle trojku. Papanikolau je potom pogodio van linije 6.75. A nadovezao se pomenuti Kenan. Već nakon tri ipo minuta igre, Barcokas je tražio čelendž nakon defanzivnog skoka Kaminskog. Igrala se tvrda košarka po početku susreta uz smene rezultata.

Crno-beli su posle 7:9 za Olimpijakos, odgovorili serijom 6:0. Raspoloženi Kenan imao odgovor. Partizan je posle poveo sa maksimalnih +7 (18:11) košem Pantera. Olimpijakos pri kraju prve četvrtine vezao dva koša za -5 (22:17). Na kraju Doužer promašio trojku.

Druga deonica je počela ukradenom loptom Vilijams Gosa od Nanelija. Niko, međutim, nije poentirao u prvom minutu ovog perioda. Na obe strane je bilo grešaka. Prve poene postigao je Kaminski pogođenim jednim bacanjem. Gosti odgovorili trojkom Mozesa Rajta. Poenima Gosa stigli na -2 i 25:23 Pirejci. Tada je Obdadović reagovao tajm-autom. Nakon novog praznog perioda oba tima, Smailagić pogađa trojku 28:23. Kasnije je Mekisik izjednačio sa bacanja na 28:28.

Partizan je vratio prednost trojkom Doužera. Kaminski pogodio produživši mini seriju na 5:0. Poslednji minut pred poluvreme bio je napet i prepun tenzije. Uz nesportsku Mekisika i česte faulove gostiju. Ponitka je realizovao četiri vezana bacanja za 38:30. Penal završnicu je upotunio i Doužer pogodivši penale za +10 (40:30). Vilijams Gos je u poslednjoj sekundi prvog dela pogodio za 40:32.

Mustafa Fal je blokirao Pantera na početku drugog poluvremena. Usledili su promašaji u prvom minutu. Prve poene u drugom delu igre postigao je Vokap. Za crno-bele prvi strelac bio je Kaboklo u trećoj deonici. Partizan je uspevao da drži distancu do polovine četvrtine. Poveli su 46:36 posle koša Kaminskog koji je pre toga pokupio defanzivni skok.
Sa mini serijom 6:0, Partizan je stekao maksimalnih +14 (52:38) posle šest minuta igre u trećem periodu posle koša brazilskog centra i Doužera. Niz je prekinuo Ajzeja Kenan. Raspucao se na drugoj strani Panter i vezanim poenima odbio pokušaj Olimpijakosa da se spusti na jednocifreni višak. Pogotovu posle trojke za 57:44. Kaminski je zaokružio dobru igru crno-belih koji pred poslednju četvrtinu vode sa 59:46.

Poslednjih 10 minuta susreta poenima otvara Vokap kao i treću četvrtinu. Mini serijom 4:0 uz koš Papanikolaua, Oli se spustio na ispod 10 razlike 59:50. Obradović je odmah tražio tajm aut nakon minuta igre. Crno-beli su ušli u malu krizu tada nemogućnošću da poentiraju. To Olimpijakos koristi da smajni na 59:52 posle novog koša Papanikolaua. Crno-beli su se i dalje mučili, pa je Oli nastavio sa serijom i imao 11:0 nakon 3 minuta poslednje četvrtine i sveo razliku na 59:57 u korist domaćina.

Ovaj nalet odbio je Mateuš Ponitka. Tačno na pet minuta do kraja, Gos pogađa za 61:60. Potom prvo vođstvo Olimpijakosu još od prve četvrtine donosi Papanikolau. Tada je Obradović tražio tajm-aut. Ni posle toga nije išlo jer je Grk pogodio za +3 (61:64).

Partizan uzvraća sa 4:0 i košem Pantera vraća vođstvo (65:64) na 2:45 do kraja. Promašaj Vokapa nisu iskoristili crno-beli, pa je tas na vagu Olimpijakosa vratio Vokap. Larencakis ubacio oba bacanja za 68:65. Doužer dvojkom izvršio pritisak. Larencakis je pomerio Oli na 69:67.

Na 30 sekundi do kraja, Fal pogodio za 71:69. Posle je Vilijams Gos bio oba puta precizan sa slobodnih bacanja na 13 sekundi do kraja. Još jednim faulom Partizana i pogocima Fala, Olimpijakos je definitivno rešio pitanje pobednika.

Kod Olimpijakosa najbolji je bio Vilijams Gos sa 17 poena. Pratio ga je Papanikolau sa 13 koševa . U timu Partizana Panter je imao 19 poena. Kaminski je imao 14 koševa.

Partizanu do kraja ligaškog dela preostaje gostovanje Albi i meč protiv Valensije u Beogradu. Crno-bele je sada pretekao Efes koji je 10-ti sa 15 pobeda. Partizan, Valensija, Armani i Žalgiris imaju 14 trijumfa.

Partizan – Olimpijakos 69:74 (22:17, 18:15,19:14, 10:28)

Standings provided by Sofascore

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OVO JE MOJ KLUB: Potpisan novi ugovor, crno-beli se podsetili snažne poruke Obradovića (VIDEO)

Košarkaški klub Partizan već je obavio veoma važan posao pred narednu sezonu. Željko Obradović biće i u naredne dve godine...

POVEZANE OBJAVE