SRPKINJE NA OKUPU: Bregar jasan, cilj postavljen na početku je od krucijalnog značaja

Rukometašice Srbije očekuju dva veoma bitna duela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.


EURO 2024: Albanija - Španjolska | Hrvatska - Italija


Naš tim će igrati protiv Bugarske i Turske, nakon dva tesna poraza protiv Crne Gore. Dame su se danas okupile i počele pripreme za ta dva duela.

Pre tih susreta, o očekivanjima je govorio selektor Uroš Bregar.

Uvek mi je značajno da okupljanje počnemo ranije od predviđenog da bih iskoristipo te dane za rad sa igračicama koje pretežno igraju u domaćem prvenstvu. Dobro ih i detaljno pratim u čitavom ovom ciklusu. Lepo je videti kako u svojim klubovima napreduju. Takođe je važno videti kako su u atmosferi kakva je bila u Podgorici protiv Crne Gore neke od njih imale značajnije uloge. Izdržale su u ”sportskom paklu” boreći se svih 60 minuta. Do nedelje ćemo iskoristiti da oporavimo igračice koje dolaze sa određenim zdravstvenim problemima. Uradićemo pet treninga do odlaska u Pirot, ali od tada ćemo biti kompletni i moćićemo da radimo određene taktičke stvari namenski za utakmicu u Bugarskoj, ali i onu najvažniju koja nas posle čeka protiv Turske,rekao je on.

Potom je dodao:

Krivo mi je što neke igračice od kojih sam očekivao od samog početka da budu nosioci (Tabak, Lovrić) konstantno imaju probleme zdravstvene prirode zbog kojih ne mogu da daju veći doprinos. Mnogo propuštaju u svom razvoju bez treninga i utakmica koje imamo na svakom okupljanju. Adaptacija na trenera, saigračice, protivnika, sve to doprinosi da se dodatno napreduje i stiče iskustvo na drugačiji način nego što je to slučaj u klubu. Devojke koje su redovne na okupljanjima su napredovale u svim segmentima. Fizička sprema je na sve boljem nivou, više nemamo situaciju gde je puls na 180 ili 200 prilikom jačeg treninga ili da se ne mogu izdržati jaki treninzi u nizu. Sva pohvala za njihov pristup i individualni rad pored rada u klubu. One najiskusnije koje igraju u inostranim klubovima daju veliki doprinos i pomoć su za mlađe igračice. Cilj koji smo postavili na početku, da se plasiramo na Evropsko prvenstvo je od krucijalnog značaja da se ova selekcija razvije u konkurentnu reprezentaciju, zaključuje Bregar.

Srbiju sada čekaju mini pripreme. Prvi rival je Bugarska 3. apprila od 18 sati na gostovanju. Potom četiri dana kasnije dočekujemo Tursku.

Foto: RSS


EURO 2024: Francuska - Poljska | Nizozemska - Austrija | Danska - Srbija | Engleska - Slovenija


Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KRAJ: Razišli se Zvezda i Borjan

Nekadašnji kapiten i golman crveno-belih Milan Borjan nije više deo Crvene zvezde, objavio je klub. On je golu Crvene zvezde...

POVEZANE OBJAVE