Toni Kukoč o Grobarima: Strašna atmosfera

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč bio je gost na večerašnjoj utakmici Partizana protiv Olimpijakosa u “Štark areni”.

Toni Kukoč je dočekan ili ispraćen aplauzima od navijača Partizana. Kako je rekao u studiju “Sport Kluba” po završetku meča, uživao je tokom susreta.

-Istina. Hvala im na tome. Sva tri puta sam super dočekan ovde u Beogradu od publike Partizana, počeo je Kukoč za “Sport Klub”.

On je zatim analizirao utakmicu, pohvalivši atmosferu.

– Ne može se uvek ni dobiti, to svi znamo, ali je atmosfera strašna. Samo takva… Svi igrači imaju želju da igraju dobro u ovakvoj atmosferi. Možda neke neiskusnije igrače pogodi na početku, pa se malo smrznu. Videlo se u par slučajeva. Imao sam osećaj da Partizan na 13 razlike kontrolise utakmicu, a onda su me pomalo iznenadila nonšalantna dodavanja i driblinzi.

Imali su u nekoliko navrata izgubljene lopte, izgubili su se u tome… Grci su agresivnom odbranom okrenuli momentum na svoju stranu do te mere da je Partizan od običnog pik-en-rola gubio igrača i primao zicere. To se ne bi smelo desiti. Ali, kad uđeš u poslednja dva minuta u egal, obično ekipa koja ima taj momentum nađe način da dobije utakmicu. Štaviše, Paritzan je imao dobre šuteve u finišu, ali nisu ulazili. Grci su pogađali nekoliko trojki od tablu i kada se pogleda sve, zaslužili su da pobede.

On je mišljenja da u Paritzanu nije imao ko da preuzme odgovornost u presudnim trenucima meča.

– Desi se to da se smrzne ruka. Mišljenja sam da je više igrača Partizana trebalo da preuzima inicijativu. Imali su neke čudne napade, duge driblinge, visoke, da ih je vrlo lako preseći i iskontrolisati. Mislim da je trebalo više pomeranja bez drbilinga, pasova od lopte, akcija… Dosta toga je s loptom. Kada uđeš u poslednjih šest-sedam sekundi napada i opet ga krećeš od centra, prolaziš kroz devet igrača. To nije lako. Da su uspeli dođi više do penala kada su imali tih +13, mogli su da završe utakmicu u svoju korist.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VANREDNA KONFERENCIJA: Predsednik Partizana se obraća novinarima

Košarkaški klub Partizan obavestio je medije da će se prednik kluba Ostoja Mijailović obratiti medijima danas od 15 časova. U...

POVEZANE OBJAVE