ĐOKOVIĆ PROPUŠTA VIMBLDON?! Sav fokus na Pariz, sa Rolan Garosa direktno na Olimpijske igre?!

Glavna tema u svetu tenisa je neočekivani prekid saradnje prvog tenisera sveta Novaka Đokovića sa svojim dugogodišnjim trenerom Goranom Ivaniševićem.

Novak je kao razlog rastanka naveo zasićenje, ali se već nagađa o dubljim i konkretnijim razlozima za radikalan potez.

Među njima je i nemogućnost da se uskladi saradnja u novom kontekstu u kom je dozvoljen koučing, ali sada “Gazeta Delo Sport” navodi razlog koji bi mogao da bude udarna vest dugo u svetu tenisa – ukoliko se ispostavi kao tačna.

Navodno Đoković želi da propusti Vimbldon i da svu pažnju usmeri ka Olimpijskim igrama u Parizu. Ivanišević, prema ovim navodima, nikako nije mogao da se složi sa tim da njegov igrač propusti turnir na kom je sam više puta igrao u finalu, a 2001. postao senzacionalni osvajač, kada je nastupio kao dobitnik vajld karda.

Ukoliko se ovi planovi ispostave kao tačni, to bi moglo da znači da će Novak igrati na dva uzastopna turnira na kompleksu Rolan Garosa u Bulonjskoj šumi – prvi put na drugom gren slemu sezone, a potom na Olimpijskim igrama.

Novak je sedmostruki šampion Vimbldona, dok su mu Olimpijske igre svojevrsna “mrlja” u neverovatnoj karijeri, pošto je osvojio samo jednu bronzanu medalju na svom prvom učešću u Pekingu 2008. godine.

Na Rolan Garosu je do sada trijumfovao tri puta – 2016, 2021. i 2023. godine, a nadamo se da će na šljakastim terenima u Parizu ove godine posebno zablistati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE