ABA LIGA: Slavili timovi sa začelja, Borac uzalud nadoknadio -19, neverovatan dabl-dabl Omića! (VIDEO)

Košarkaši čačanskog Borca poraženi su u Baru od Mornara sa 80-78, u utakmici 25. kola regionalne ABA lige.

Mornar je već u drugoj deonici imao prednost od čak 19 poena razlike, ali su Čačani već početkom poslednje četvrtine došli do preokreta. Ipak, na tom talasu nisu ostvarili pobedu.

U ekipi Mornara najviše su se istakli Veders sa dabl-dablom od 23 poena i 11 skokova, dok je Dan-Martin upisao 18 poena i 7 završnih dodavanja.

U redovima Borca odličan je bio Danilo Tasić sa dabl-dabl učinkom od 19 poena i 10 skokova, uz dve asistencije, a dabl-dabl je zabeležio i Brts sa 14 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Borac je sada deseti na tabeli sa 9 pobeda i 16 poraza, dok se za Mornar ovaj trijumf ispostavio kao veoma bitan, jer je nešto ranije slavila i Krka, jedini tim sa manje pobeda.

Krka je petu pobedu zabeležila u slovenačkom okršaju protiv Cedevita Olimpije na svom parketu, i to ubedljivu rezultatom 92-78.

Najefikasniji u pobedi bio je Stergar sa 17 poena uz po 7 skokova i asistencija, dok je srpski košarkaš Marko Radovanović upsiao 15 poena i 3 skoka, očigledno motivisan protiv bivšeg kluba u kom nije dobio pravu šansu.

U poraženoj ekipi Džastin Kobs postigao je 16 poena, a Alen Omić je ostvario neverovatan dabl-dabl učinak od 14 poena i 21 skoka, od čega 8 ofanzivnih! Ipak, ni to nije pomoglo njegovom timu.

Međutim, Krka usled pobede Mornara ostaje na samom začelju sa učinkom 5-20, dok ekipa iz Ljubljane ima 15 pobeda i 10 poraza, pa su na četvrtom mestu sa pobedom više od Zadra.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sastavi: Nađ odmah napravio promene!

Fudbalski klub Partizan danas prvi put nastupa pod vođstvom novog šefa struke Alberta Nađa. Rival mu je Vojvodina u derbiju...

POVEZANE OBJAVE