Baždar doneo pobedu Partizanu nakon povratka iz reprezentacije, loše drugo poluvreme crno-belih (VIDEO)

Fudbaleri Partizana savladali su na svom stadionu subotički Spartak sa 1-0, u utakmici 27. kola Superlige.

Prvi šut ka golu uputio je Samed Baždar već u 3. minutu kada ga je proigrao Zahid, ali igrač koji je nedavno debitovao za reprezentaciju Srbije nije bio precizan.

Velika šansa za crno-bele viđena je u 9. minutu, kada je nakon kornera Goh sa peterca zahvatio loptu, ali je golman Vulić sprečio pogodak.

Ponovo je Vulić intervenisao već u 15. minutu nakon pokušaja Natha, ali je Izraelac ovom prilikom nešto lošije zahvatio loptu pa nije bio naročito težak zadatak za čuvara mreže gostiju. Odmah zatim je slično pokušao Lukić, ali njegov volej sa 20 metara nije bio velika opasnost za golmana Jovanovića.

Baždar je propustio priliku i u 20. minutu, kada je golman Spartaka zamalo bio brži od njega nakon dubinskog pasa Zahida, ali se odmah potom iskupio. Nakon što je Vulić odbranio šut Natha, mladi prvotimac crno-belih našao se na pravom mestu i smestio loptu u mrežu za prednost od 1-0.

Spartak je odgovorio ofanzivom, koja je započela velikom greškom Aranđela Stojkovića, koju je ipak stigao da ispravi Goh u 26. minutu.

Ćalasan je u 32. minutu zapretio glavom, ali nije uspeo da je zahvati dovoljno dobro, pa je lopta završila pored gola i nije bilo posla za Jovanovića.

Nakon velikog “zatišja” usledio je solidan poušaj Kovačevića u 40. minutu, koji je dobro odreagovao na prvoj stativi prilikom izvedenog prekida, ali je ipak šutirao pored gola.

Subotičani su otvorili drugo poluvreme agresivnije, ali nisu uspevali da dođu do ozbiljnije prilike da ugorze gol domaćih. Ni sa druge strane nije dolazilo do zanimljivijih situacija pred golom.

U 58. minutu Igor Duljaj zamenio je Baždara i Natha, zaslužne za vođstvo njegovog tima, a nešto kasnije su usledile nove izmene sa obe strane, ali značajnih promena dešavanjana na terenu nije bilo.

Zahid je u 68. minutu uputio šut koji nikako nije mogao da ugrozi gol Spartaka, dok je Goha četiri minuta kasnije u situaciji 1 na 1 zaustavio iskusni Ćalasan.

Duljaj je u 76. minutu bio prinuđen da iskoristi i poslednju izmenu usled povrede Zahida, kada je na teren stupio mladi Nemanja Trifunović.

Kako se utakmica bližila kraju, povećavao se pritisak gostiju, koji su nasrtali ka golu, dok se domaćin grčevito branio, što svakako nije igra koju bi navijači želeli da vide na domaćem terenu.

Crno-beli su do kraja uspeli u nameri da sačuvaju gol, pre svega zahvaljujući dobrim reakcijama golmana Jovanovića i Kovačevića.

Partizan (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Kovačević, Marković, Antić – Ovusu, Zahid (od 76. Trifunović) – Kalulu (od 65. Severina), Natho (od 58. Kastiljo), Goh – Baždar (od 58. Nikolić).

Spartak (5-3-2): Vulić – Mijailović (od 65. Atule), Bogićević, D. Kerkez (od 46. Prijović), Ćalasan, M. Kerkez (od 46. Stanojev) – Đurasović (od 65. Tomović), Lukić, Mijić – Babić, Ubiparip (od 65. Mudrinski).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE