Kukoč o Jokiću: Još nije na nivou Divca i Rađe

Poslednjih nekoliko dana gost u Beogradu je bio legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč, koji je bio gost na utakmici Partizana i Olimpijakosa.

Tim povodom su mediji iskoristili da pričaju sa njim, a za Sportski žurnal je govorio o Nikoli Jokiću, trenutno najboljem igraču NBA lige.

– Jokić nije atleta, ne trči brzo i ne skače kao američki igrači sa koledža, ali ima neverovatnu osobinu da utakmicu uvede u ritam koji njemu odgovara. Pogađa, asistira, hvata lopte, sve u nekom svom „modu“. Kad uvede utakmicu u ritam koji njemu odgovara onda može da radi šta hoće.

Kukoć smatra da Jokić još uvek nije bolji od Divca i Rađe.

– Možda će biti, ali još nije. Jokić i pored sve statistike nije na poziciji centra na nivou Divca i Rađe. Divac je pre 30 godina iznenadio Ameriku kako vodi loptu sa svojim visinom, Rađa kako je mogao da uhvati loptu pod košem i stigne na drugu stranu da poentira. Ko se seća Sabonisa zna kako je i on dominirao kao centar..Šteta što su ga Ahilove tetive toliko mučile. Jokić je mnogo napredovao i može još mnogo da unapredi igru.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE