Radnički bolji posle peteraca

U drugom meču na hrvatskom primorju, u okviru grupe za plasman od 6. do 8. mesta Regionalne lige, vaterpolisti Radničkog savladali su ekipu Primorja u Rijeci, nakon boljeg izvođenja peteraca, rezultatom 16:14 (12:12). Malo je falilo da Kragujevčani dođu i do celog plena, ali ih je koštao pad koncentracije dve sekunde pre kraja.

Kragujevčani su dobro otvorili utakmicu i poveli sa 3:0. Protivnika je „načeo“ Kristian Šulc, a nadovezao se Marko Janković sa dva pogotka. Imao je Radnički potom još u dva navrata „plus tri“, ali je onda stao i dopustio protivniku najpre da izjednači golovima sa igračem više Karla Babića sredinom druge deonice, a sedam sekundi pre poluvremena i da preokrene preko Čubranića – 7:6.

Po povratak sa odmora gosti su dva puta dolazili do izjednačenja, pre nego što se Primorje „odlepilo“ iz dva vezana peterca (10:8).

U poslednjoj deonici Radnički je popravio igru u odbrani, što se oslikalo i na napad. Kristian Šulc je sa dva pogotka doneo izjednačenje (10:10), dva minuta pre kraja susreta, a Nemanja Stanojević minuta kasnije pogodio za potpuni preokret – 11:10.

Ipak, tu nije bio kraj drame. Na 38 sekundi pre kraja iskusni Darko Brguljan izjednačio je iz napada sa igračem više, ali je to odmah na drugoj strani anulirao Gruzijac Valiko Dadvani – 12:11, devet sekundi pre kraja. I kada se činilo da će ceo plen otići u Kragujevac, desio se neshvatljiv pad koncentracije u odbrani, pa je Kas Te Rile izborio peterce samo dve sekunde pre poslednjeg sudijskog zvižduka – 12:12.

Mladi golman Radničkog Radosav Virijević skinuo je najpre peterac Čubranića u drugoj seriji, a zatim i Kripe u četvrtoj, dok su na drugoj strani bili precizni svi izvođači – Marko Janković, Filip Janković, Nemanja Stanojević i Kristian Šulc, pa je tako veći deo plena zasluženo otišao u Kragujevac.

U ekipi Radničkog prednjačio je Kristian Šulc sa četiri pogotka u regilarnom delu, koliko je postigao i Darko Brguljan na drugoj strani.

Radnički će sada biti domaćin Solarisu i Primorju, u mečevima koji su na programu 5. i 8. aprila.

Primorje – Radnički 14:16 (3:5, 4:1, 3:2, 2:4, 2:4)

RIJEKA – Bazen: „Kantrida“. Sudije: Blašković i Putniković. Peterci: 1:0 M. Janković, 1:1 Rakovac, 1:2 F. Janković, 1:3 Stanojević, 2:3 Te Rile, 2:4 Šulc.

PRIMORJE: Čubranić, Babić, Doknić, Tončinić, Brubnjak, Brguljan 4, Čubranić 3, Babić 3, Burburan, Te Rile 2, Kripa, Paparić, Jurić, Vuković.

RADNIČKI: Virijević, Kojić, Stanojević 2, F. Janković, Ivanov, Gavrilović, Adeišvili, Dadvani 3, M. Janković 2, Vićković, Šulc 4, Pljevančić 1, Todorovski, Antić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović posle Budućnosti: Suština je da je 1:0, odbrana dobra, skok mora da se popravi

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost u prvom meču polufinala plej-ofa. Sigurno su igrali crno-beli 38 minuta, ali su pred sam...

POVEZANE OBJAVE